Uskršnja dekoracija – uradi sam

Uksršnja dekoracija - trpeza sa DIY dekoracijom za Uskrs

Prošli Uskrs mi se poklopio sa rođendanom. To je bila idealna prilika da okupim celu familiju kod nas i da po prvi put mi organizujemo Uskrs. Obično smo za Uskrs sami nas, nekada dvoje, a sada petoro. Bila sam baš raspoložena i rasterećena, pa sam se potrudila i da nam se na stolu nađe i uskršnja dekoracija od stvari koje su se zatekle u kući. Cela dekoracija je možda pomalo romantična, sa recikliranim materijalima i dodatkom heklanog miljea.

Jeste da post pišem godinu dana kasnije, ali sada kada je veliki broj ljudi u kući, možda ćete imati vremena da okupirate misli nekim “uradi sam” projektom, a opet je to nešto što možda svi imate u kući. Nema potrebe da jurite i kupujete neke materijale za pravljenje.

Uskršnja dekoracija
Uksršnja trpeza sa DIY dekoracijom za Uskrs

Zeke od kartona – uskršnja dekoracija

Zeka je neizostavan deo naših Uskrsa. Pisala sam da mi još uvek krišom postavljamo jaja po dvorištu i neke simbolične poklončiće koje deca sa korpicama traže. Nekada davno sam pravila i tortu u obliku zeke, a ovaj put mi je palo na pamet da ih napravim od kartona i tako upotpunim dekoraciju. Ovde možete videti i kako sam pravila leptire od papira.

Od materijala vam je potreban samo neki tanji karton ili hamer papir, malo vunice ili baštenskog kanapa i makaze. Ceo postupak imate na slikama u prilogu sa Instagrama.

Pročitajte još: Uskršnji zeka u našem domu

DIY postolje sa uskršnjim jajima sa čuvarkućama

Pouzdano znam da je jedan od omiljenih i najčitanijih tekstova na blogu o čuvarkućama. One su i moja posebna ljubav. Razmišljala sam kako da uklopim čuvarkuće u dekoraciju i došla na ideju da iskoristim stari karton od jaja. U neke pregrade sam ubacila sedume i čuvarkuće, u neke jaja. Uglavnom neofarbana, samo skuvana sa dodatkom ofarbanog u narandžasto. Imala sam i obična i bela. Sa strane sam zabola dva štapića za ražnjiće, povezala ih vunicom i na nju okačila kartonske zečiće.

https://www.instagram.com/p/BwubvmMp1DH/

Postavljanje stola za Uskrs

Nemam neke specijalne mogućnosti sa svim mogućim istim potpuno belim tanjirima. Jedino što imam posebnije, ali i to stalno koristim pa je dosadilo su neki H&M Home prstenovi za escajg od pre 10 godina. Onda sam u svaki tanjir dodavala po kartonskog zeca da bih povezala sve u celinu.

Zeka od kartona za Uskrs

Tradicionalno sam pravila uskršnji hleb, nadam se da ću do Uskrsa objaviti i post o njemu. Ima više vrsta koje sam do sada pravila, ali nekako se vraćam na ovaj koji je sasvim običan, ali bogat sastojcima, pa bude najukusniji.

Uskršnji hleb
Uskršnji hleb

Farbanje jaja za Uskrs

Moram priznati da sa farbanjem jaja nisam baš imala nekih bog zna svetlih trenutaka. Posebno što deca vole da svašta nacrtaju, a tu su i jaja koja treba da ostanu obična kako ih ne bi prepoznali pri traženju u dvorištu. Farbamo uvek 30 i nešto komada. Razdelimo ih gotovo u danu, ali dobijemo uvek više, jer nam svi donose po 5 komada i onda ne znamo šta ćemo sa njima. Ne vole svi da ih jedu. Pravimo fini mađarski recept za jelo ili punjena jaja koja muž obožava, a i meni se dopadaju.

Jaja ofarbana temperama
Jaja ofarbana temperama
Uskršnja jaja - dekupaž
Uskršnja jaja – dekupaž

Ove godine još nemam ideju da li ćemo i šta praviti. Nadam se da ćemo nešto novo smisliti. Inače nemam naviku da bacam novac na razne tematske dekoracije osim pomalo za novogodišnje praznike. Sviđale su mi se neke zeke, kao od slame, ali obzirom na okolnosti, moraće opet da bude nešto iz kućne radinosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *