Uređenje kutka za bebu

Obzirom da se ovih dana spremamo za treću bebu, reklo bi se da smo iskusni. Već znamo šta je potrebno, šta nam neće trebati i šta želimo. Olakšavajuća okolnost je i da nam je ovo poslednje dete koje smo planirali, pa nemamo barijeru u smislu da ipak ovo ili ono bude neutralno jer ko zna da li će sledeći put biti devojčica ili dečak.

Ne znam zašto, ali obzirom kako sam prethodnih puta bežala od plave i, drugi put, ružičaste, sada nešto koračam ka roze samouvereno. Inače, nežna bebi roze mi je uvek bila lepa, ali onu kinesku roze ne volim. To je ona nijansa od koje je i većina plastičnih igračaka za devojčice napravljena.

8

Ovaj put beba će biti sa nama u sobi do daljnjeg, pa će imati samo svoj kutak – krevetac i komodu. Oni koji prate ovaj blog znaju da sam protivnik bespotrebnog trošenja novca, ali i otaljavanja, pa volim da uz malo novca i malo više truda ipak sve bude uklopljeno.

Krevetac za bebu

Svojevremeno smo naš krevetac poklonili, pa smo sada nasledili krevetac u boji bukve. Trebalo ga je malo prelakirati, ali kako nam svakako ništa nije u toj boji, odlučili smo da ga potpuno prefarbamo. Tako i dođosmo do roze, na koju je pao izbor. Nekako nam se učinilo da neće biti prenapadno, obzirom da koristimo isključivo belu posteljinu, bez ikakvih aplikacija i šara.

Zadatak budućeg tate je bio da išmirgla lak, a ja sam kupila belu i drečavo crvenu boju, koju sam mešala da dobijem željenu nijansu i bacila se na farbanje.

5

Posteljina

Za razliku od prvog puta kada sam imala pored ovog kao sada i neki komplet posteljine sa ogradicom i jorganom (nikada upotrebljen), ovaj put nisam ni dolazila na ideju da kupujem išta od tih kompleta. Pod glavu svakako samo stavljamo pelenicu, a pokrivamo bebu pamučnim ili punijim ćebencetom.

Koristićemo samo bele čaršave sa lastišem, koji su davno kupljeni u Ikei. Ikea ogradicu, koja se najbolje pokazala jer je niska da vidite bebu, a opet dovoljna i postavlja se sa sve četiri strane, te je beba potpuno zaštićena. Uz to je takođe jednobojna.

Inače, kupila sam i crni flomaster za tekstil, pa planiram da neki beli čaršav probam da iscrtam u geometrijskim oblicima, a o tome će uskoro biti poseban post.

6

Baldahin

Nisam imala u planu da stavljam baldahin. Kupili smo u Ikei za prvo dete, a za drugo nije ni korišćen. Sada sam se setila da će biti odlična zaštita od komaraca jer je napravljen od sitne mreže i ima mogućnost da se zatvori potpuno. A komaraca nam ne manjka, nažalost. Njega sam dopunila leptirima od hamer papira, istim koji su dodavani i na zidnu dekoraciju. A kako se prave leptiri od papira, možete pročitati ovde!

7

Komoda za bebine stvari

Gornji deo starog ormana smo iskoristili za bebine stvari, tako što smo ga ofarbali istom bojom kao i krevetac. Na slici još nisu dodati točkići, kao ni kupljene adekvatne ručke. Te fotografije ću dodati naknadno. Odlično se uklopila i Novolux lampa, dobijena na poklon pre desetak godina.

Dekoracija na zidu

O dekoraciji na zidu sam pisala poseban post, koji možete pročitati OVDE!

4

Plastične korpice

Korpice za igračke, kremice, pelene i ostale sitnice sam kupila u JYSK-u. Sada su na nekom sniženju i ovih 5 korpica različitih veličina koštalo je 550 dinara sve zajedno.

Namerno sam uzela baš te plastične (jer se lako održavaju) i kombinaciju crnih i belih (slažu se uz dekoraciju na zidu).

4

6 thoughts on “Uređenje kutka za bebu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *