Sunčani dani i osetljiva dečija koža

Leti svi posebnu pažnju moramo da posvetimo zaštiti kože. Posebno u ovo šašavo vreme kada je preterano izlaganje sunčevim zracima posebno opasno. Srećom, i svest o štetnosti sunca je na daleko višem nivou nego nekada davno.

nagradna igra sunce

Otvorili smo sezonu uživanja pored bazenčića

Mi smo prošli vikend otvorili sezonu brčkanja u bazenčiću. Tačnije, deca, a ne mi matori. Odmah smo uz bazenče, suncobran, kupaće aktivirali i kreme sa visokim zaštitnim faktorom, kako za decu, tako i za nas. I sve bi bilo ok, da nismo prevideli da iako još uvek nije pretoplo, sunce je dovoljno jako da deca moraju veoma često da se mackaju sredstvom za zaštitu od sunca.

Njih dvoje imaju potpuno različit tip kože. On je beo kao sneg, ali generalno ima otporniju kožu. Njen ten je inače dosta tamniji, baršunast i mekan, pravi ženski, ali u zimskim danima sklon i dalje malim ekcemima na licu.

Kako ima ekcem samo povremeno i nije dramatičan, davno smo nabavili Cydonia mast od nevena koja nam problem rešava bukvalno sa dva mazanja. Znam da je potpuno prirodan, pa ne brinem oko toga koliko ga upotrebljavamo i slično. Jednostavno je nešto što uvek imamo i spašava nas i kod malih opekotina, kojima sam ja sklona dok nešto vadim iz rerne ili pržim.

2

Već su neki uspeli da izgore na suncu, a leto nije ni počelo

Uglavnom, da se ne udaljavam od teme. Tako ja previdim to jako sunce i ovaj naš mališa bele puti izgori po ramenima. Nije dramatično da ima opekotine, ali dovoljno da ga ramena zatežu i buni se da ga dodirnem. Ne treba ni da spominjem koliko me je pekla savest što sam previdela tih petnaestak minuta koje je proveo čučeći pored bazena da proverava da li se voda dovoljno zagrejala i ubacujući unutra gumene igračke (bez majice naravno). I da, znam ja sada da će me brdo odgovornih majki optužiti da one decu ne puštaju “od-do” napolje, da su deca uvek sa šeširićima, u belim majicama itd…

Kod mene svačega ima, prava sam nemajka i eto priznajem da smo jedva dočekali da prođe ovo kišovito proleće i da se poizvrćemo na travi svi kompletno. A čak i ručamo u dvorištu od prvih toplih dana. Kada smo kod kuće, vreme unutra provodimo samo tek kada padne mrak ili pljušti kiša.

Spas za ramena srećom imamo

Srećom, već u razmišljanju da li da mu namažem staro dobro kiselo mleko na ramena, a opet stanje nije bilo dramatično, setim se da imamo mast od nevena da probam sa njom. Kako sam mu namazala, momentalno je osetio olakšanje, a sutradan su mu ramena izgledala sasvim normalno. Ni naznaka nekom problemu, izgorelim ramenima, suvoj koži. Nedelju dana kasnije, nema guljenja kože, ni bilo kakvih problema. Pritom da naglasim, da smo samo to prvo veče mazali u tankom sloju.

Ukoliko i vi želite da dobijete jednu ovu mast, pratite uputstva za nagradnu igru u nastavku teksta.

1

 

Poklanjamo jednu Mast od nevena. Kako učestvovati u nagradnoj igri:

  1. Lajkujte Facebook stranicu Život van grada, ako već niste.
  2. Lajkujte stranicu kompanije Malus Olev, ako već niste.
  3. Napišite na postu o nagradnoj igri na stranici Život van grada da učestvujete u nagradnoj igri i podelite post na svom Facebook profilu – KLIK.
  4. Nagradna igra važi samo na teritoriji Srbije.
  5. Troškove poštarine snosi sponzor nagradne igre.

Nagradna igra traje od 9.6.2017. godine do 15.06.2017. godine u 15h nakon čega će na facebook stranici biti objavljeno ime dobitnika.

*Ovaj post je objavljen u saradnji sa kompanijama Malus Olev i Cydonia.

2 thoughts on “Sunčani dani i osetljiva dečija koža

    1. Milana, mi je uvek imamo kod kuće za razne namene. Ovoj je mast, pa mi se čini da mnogo brže deluje, nego kreme, dosta je koncentrovana. Hvala za komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *