Staza za autiće u kući

Već ranije sam pisala o stazi za dečije automobile u dvorištu, a kako se približava hladno vreme i očekuju nas kišni dani, a uz to tek predstoji sezona virusa i boginja, trebaće nam nove ideje kako da zabavimo decu. Ovako može da izgleda staza za autiće u kući.

Kod nas ovo prolazi jer nam zaista ne smetaju dečije igračke po dnevnom boravku. Znam da kod nekih to nije slučaj, ali mi volimo da boravimo svi zajedno još uvek kada smo svi kod kuće. O tome sam pisala ovde: Spojene dnevna soba i kuhinja – da ili ne

Kako napraviti stazu za dečije autiće u domu?

Stazu na fotografijama smo pravili pre više od dve godine, još dok smo živeli u stanu. Imamo i onaj čuveni povoljan tepih, koji valjda dobar deo dečaka ima, sa iscrtanim ulicama, u dečijoj sobi, ali uvek je zanimljivije smisliti nešto novo.

Sve što je potrebno da se napravi je papirna traka – ona koja se koristi za krečenje zidova, na primer. Ovakva traka se lako lepi na sve površine, a još lakše uklanja bez ikakvih tragova.

Osim trake pripremite autiće, ali i druge igračke koje mogu da posluže nečemu. Za postavljanje oblika staze i kuda će ići, pustite mašti na volju – preko tepiha, parketa, stolčića, komode za televizor, plastičnih kutija ili knjiga. Ovako smo mi to postavili:

Život van grada
Pomogla je i mini kućica za princezu
ŽIVOT VAN GRADA (2)
Garaža na spratove je našla svoje mesto, a staza ide preko stola
5
Jedan deo “grada” je predviđen za dino park, a drugi za zoo vrt

 

Postoje i drugi lakši načini da se napravi staza, sada su već dovoljno veliki ( 6 i 4 godine) da sami iznova smišljaju nove načine da grade nešto novo. Pre svega uz pomoć neizbežnih LEGO kocki, a onda i sa onim što im je pri ruci. Ovo je improvizovana staza za tramvaje od drvenih bojica, na primer.

ŽIVOT VAN GRADA (3)

ŽIVOT VAN GRADA (4)

Pustite mašti na volju, osetite se kao dete, a pomozite i svom detetu da pusti krila i zaleprša kroz svet mašte i graditeljstva. Nove ideje će samo dolaziti, a igre će postajati sve kompleksnije.

1 thought on “Staza za autiće u kući

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *