Rok kamp za devojčice na Avali

U današnje vreme, kada se većina roditelja bori sa izazovom kako da svoje devojčice usmeri na pravi put, a to podrazumeva da se izbegne uticaj televizije i okoline gde su muzički šund i starlete uveliko zastupljeni, grupa mladih devojaka je odlučila da napravi nešto fantastično – prvi muzički kamp na Avali.

Prijave za muzički kamp traju još dva dana, pročitajte sve podatke u nastavku teksta i požurite da se prijavite.

rok kamp za devojčice na Avali

OVOG LETA devojčice u Srbiji mogu da pohađaju rok kamp na Avali

Ako tražite zanimljive, edukativne i korisne aktivnosti za letnji raspust koji je pred nama, preporučujemo da obratite pažnju na prvi Rok kamp za devojčice, koji će se održati od 21. do 27. avgusta na Avali, u dečjem odmaralištu “Šuplja stena.” Devojčice uzrasta od 10 do 14 godina, iz svih delova Srbije, mogu se prijaviti za učenje i usavršavanje sviranja bubnja, gitare, bas gitare ili klavijatura u okviru radionica koje će voditi 8 mladih mentorki – muzičarki. Svoje nove veštine pokazaće na zajedničkom nastupu na otvorenoj sceni odmarališta “Šuplja stena” 27. avgusta.

Konkurs za učešće otvoren je u nedelju 4. juna i trajaće do nedelje 18. juna 2017. Prijava se sastoji iz tri dela: popunjavanja formulara, snimanja kratkog videa i slanja saglasnosti roditelja. Obaveštenje o odabranim učesnicama biće objavljeno 25. juna na sajtu www.femix.info.

bubnjarske_radionice_za_devojcice_Pancevo_2015_1

Tokom selekcije vodiće se računa da bude zastupljen podjednak broj devojčica iz svih delova zemlje, da bude različitih uzrasta, kao i različitih nivoa poznavanja instrumenta. Pošto su kapaciteti ograničeni, na prvom Rok kampu neće učestvovati sve devojčice koje to budu želele, ali vrlo je važno da se zbog toga ne obeshrabre. Ne zaboravite, ovo je samo prvi Rok kamp za devojčice u nizu!

S obzirom da su i Ministarstvo kulture i Sekretarijat za kulturu grada Beograda odbili da subvencionišu održavanje ove manifestacije, moraju da postoje kotizacije za učešće na kampu koje pokrivaju deo troškova. Kotizacije će pokriti troškove prevoza do centra Beograda i Avale (dolazak i povratak), smeštaj, hranu, osiguranje, radionice odabranih instrumenata i dodatne radionice pevanja, pisanja tekstova, pisanja muzike, upoznavanja sa tehničkom i muzičkom opremom, iznajmljeni instrument, kvalitetne fotografije i video-snimke, kao i diplome i poklon paketiće za devojčice. Pogledajte ceo tekst konkursa za više informacija o iznosu kotizacije, ratama, i detaljnije obrazloženje stavki koje su njom obuhvaćene.

bubnjarske_radionice_za_devojcice_Pancevo_2015_4

Iza kampa stoji tim mladih žena koje su već uspešno organizovale četiri ciklusa besplatnih bubnjarskih radionica za devojčice u Smederevu, Beogradu i Pančevu tokom 2015. godine, za kojima je vladalo veliko interesovanje, kako učesnica, tako i medija.

“Dopada mi se što su svirale samo devojčice, a i nije baš teško svirati bubanj. Sviđa mi se melodija i to što mogu da budem glasna”, izjavila je jedna od učesnica ovih radionica, Gorana, koja je tada imala 8 godina. Druga učesnica, jedanaestogodišnja Sara rekla je tada da je sigurna da će u budućnosti imati bend, ali da još nije smislila naziv!

bubnjarske_radionice_za_devojcice_Pancevo_2015_6

Mentorski tim činiće 8 domaćih muzičarki mlađe generacije koje su muzički obrazovane i aktivne u nekom od aktuelnih bendova sa alternativne scene. Vođa mentorskog tima je Selena Simić, mlada bubnjarka iz Smedereva.

Projekat je jedan od deset pobednika konkursa Klub Superste za 2016. u okviru programa SUPERSTE.NET. Prijatelji kampa su Opština Vračar, Disciplina, Rekonstrukcija Ženski fond, i mnogi pojedinci i pojedinke. Za više informacija o kampu pročitajte ceo tekst konkursa, pišite na femixinfo@gmail.com ili pozovite na 060/3338-160.

Kontakt za više informacija:

Maša Peruničić,

femixinfo@gmail.com

060/3338-160

www.femix.info

https://www.facebook.com/rokkampdevojcice/

Tekst konkursa za učešće na kampu: https://drive.google.com/drive/folders/0B-SvJ-ArOM10WXI1MlZUME5lVmc

*Fotografije sa radionica iz Pančeva su vlasništvo Femix-a i svako kopiranje je zabranjeno bez njihove dozvole.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *