Pusto ostrvo

Najviše volim one razgovore pred spavanje kada možeš da ih svašta pitaš. Tako su slatki, ušuškani i umorni, a opet opušteni u bezbednoj zoni doma svog. To je naše vreme za čitanje u polumraku ili pričanje priča, a često se dogodi da tada pitaju nešto o čemu inače izbegavaju da pričaju. Elem, ne pitajte me kako sam došla na ideju da mu postavim pitanje o pustom ostrvu. Objasnila sam mu kako izgleda pusto ostrvo i pitala šta bi poneo.

Koje 3 stvari bi poneo na pusto ostrvo?

Pitala sam šestogodišnjeg dečaka koje tri stvari bi poneo na pusto ostrvo. Znajući kako odrasli uglavnom spominju knjige i slično, očekivala sam odgovor tipa – Lego, voz i mamu/tatu. A odgovor je bio važna lekcija za mene, ali verujem i mnoge druge. Moj dečak je rekao: “Prvo bih poneo magiju života!” Pitam ga šta mu to znači, a on odgovara: “Zamisli, na primer, da se pojavi kit ubica i da me povredi. Uz pomoć magije života ću ponovo biti dobro.” “Drugo što bih poneo na pusto ostrvo su hrana i piće. To je jasno zašto mi treba. A treće je naša porodica. Poveo bih sve, da nas petoro budemo uvek zajedno.”

Oduševljena. Kažem mu da je moje sunce divno, a on: “Hej, čekaj, pogrešio sam. Trebala bi nam magija života za celu porodicu i hrana i piće za sve.”

Po prvi put u životu, ni meni ideja o pustom ostrvu ne izgleda pomalo tužno, a ni kao usamljeno mesto definitivno ne.

Save

1 thought on “Pusto ostrvo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *