Mašina za veš i sušenje u novom ruhu

Ko o čemu, ja o mašinama nešto pišem. Ali, valjda kada je u pitanju petočlana porodica, normalno je da smo zatrpani vešom jer se nekako svaki čas družim sa mašinom. Ovaj post definitivno nije za one koji imaju divne nove i blistave mašine. Naša je više od 10 godina stara mašina za veš, oprala je mislim bukvalno tone veša i bilo je logično da joj do sada nešto fali, a u našem slučaju je to rđa koja se pojavila iznad vrata. Može se videti na slici.

1

Prikrivanje rđe na mašini za veš

Odavno sam mozgala kako bi to mogla da prikrijem. Muž je imao ideju o farbanju. Meni je sve to delovalo komplikovano, a znate i sami kako to onda može da potraje mesecima (ako ne i godinama) dok se to ne nateramo da uradimo. Svakako se nadam novoj mašini u perspektivi, kada ova odradi svoje.

Inače, nevezano za ovaj post, moram zaista da pohvalim Whirlpool mašine. Znam da se neki žale da su bučne. Iskreno, nisam to primetila, a evo ovaj model, skromnih karakteristika se pokazao sasvim dobro.

Elem, da se vratimo temi, našla sam fantastične ideje na Pinterestu kako da ukrasite svoju mašinu. Pitala sam se na šta će tačno to ličiti jer nekako ne mislim za sebe da sam neki precizan tip, a ni da većinu tih ideja obični ljudi, kao mi, umeju da sprovedu u delo, a da ne bude fijasko.

“Uradi sam” ukrašavanje veš mašine

Da biste sredili veš mašinu dovoljne su vam samo najobičnija izolir traka (u Tempu je oko 70 dinara, a potrošićete jedan mali delić) i makaze. Poslužila sam se i lenjirom i običnom olovkom da bih napravila jedan razmak između pruga.

3

Prvo sam oljuštila svu farbu oko onog dela gde je bila rđa, a onda sam krenula da lepim od tog prvog reda gore. Na ovoj mašini je taman toliki razmak, da je ta jedna šlajfna izolir trake prekrila komplet zarđali deo. Da sam se malo više potrudila, to šmirglala, pa nečim premazala ispod, bilo bi sigurnije da se neće širiti vremenom i mogla bih ravno i lepo da zalepim, pretpostavljam. Ali, bila sam lenja i nisam ništa od toga uradila.

Posle sam lenjirom obeležavala razmake od po 15mm i lepila nove linije. Sekla sam ih tako da sa strane kraj bude u onom udubljenju fronta, a isto i na vratima. Nisam prelepila ceo prednji front, već samo četiri linije gore i dve dole (i dole jedan ćošak ima mrvicu rđe). Još uvek se premišljam da li da prelepim sve.

7

Kada sam gledala kako se ovo može izvesti, našla sam i da je sušilica slično izlepljena. Nekada na nju lepe kružiće, zvvezdice, krstiće. Verovatno negde mogu da se kupe i gotovi stikeri tog tipa. Slično sam viđala i na Aliexpress-u. Meni se najlakše učinilo da seckam trougliće i lepim bez nekog reda.

O svim pogodnosima mašine za sušenje veša, pisala sam OVDE.

Ove fore sa izolir trakom mnogi koriste da ukrase zidove dečije sobe. Verovatno ste primetili da je sada popularna ta kombinacija belog sa crnim detaljima. Glupo je da kažem da mi se ne dopada i da mi se smučila ta silna belina, kada sam mašine “obukla” u sličan dezen. Svakako ako želite da brzo i lako uradite nešto sa zidom sobe, jedan kotur izolir trake i makaze i igrajte se.

4

Zbog lošeg osvetljena i malog prostora, nisam uspela lepo da prenesem stanje na fotografijama. Sve mi se čini da uživo mnogo bolje izgleda. Svakako je osvežilo prostor i deluje urednije. A definitivno je DIY projekat za koji vam nisu potrebna neka velika ulaganja.

5 thoughts on “Mašina za veš i sušenje u novom ruhu

  1. Ma fantastično!!!! I sama sam tako kamuflirala rđu na stubovima od tuš kabine koji su se neslavno njome zakitili. Koristila sam onu sivu (tj. nijansu srebrne) široku, jaku lepljivu traku, kupljenu kod kineza. Bila sam ubeđena da će se, nakon nekoliko tuširanja, a zbog pare, neslavno odlepiti. Ima tome 6 meseci i još uvek je na svom mestu.

      1. Ovu našu kabinu je moj muž sam pravio, izgleda lepše i luksuznije od kupovnih, a i funksionalnija je, samo što u trenutku njenog nastanka nismo mogli da nabavimo odgovorajuće nerđajuće stubove, pa smo uzeli nešto nalik onim nosačima ofingera u oramru. E zato im se desilo to što im se desilo. Sve je ovo doduše zamenljivo, ali zahteva dosta pipavog posla i vremena koje nismo mogli da izdvojimo, a onda je gore pomenuta traka tek odgodila njihovu zamenu. 😀

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *