Leptiri od papira

Jedna od jednostavnijih, a efektnih dekoracija za neki prazan zid u domu su leptiri različitih veličina. Prave se veoma jednostavno, tako što u knjižari kupite hamer papir u željenoj boji i iseckate ga po šablonu ili proizvoljno. Zatim ga uz pomoć lepka (dovoljan je običan Oho lepak) pričvrstite za zid, staklo ili drugu površinu.

6
Gotovi leptiri

Pribor za pravljenje leptira od papira

Hamer papir

Za ukrašavanje bebinog kutka sam kupila jedan A4 hamer papir roze boje. Iskreno, kupila sam još i jedan A3, misleći da će mi ovaj biti malo, ali ispostavilo se da je sasvim dovoljan, a i dosta mi je bilo seckanja leptira. Cena papira u knjižari za A4 format je 20 dinara, dok je A3 koštao 50 dinara.

Obična olovka
Lenjir
Makaze
Lepak ili konac

U zavisnosti od površine za koju želite da pričvrstite leptire, potrebni su vam lepak za papir (ako je druga površina takođe papir) ili OHO lepak – ako ih pričvršćujete za zid, staklo i slično. Za pričvršćivanje leptira za tkaninu, što sam ja koristila kada sam ih fiksirala za baldahin, koristila sam običan konac i tanku iglu.

Kako napraviti leptire od hamera

Na hamer papiru prvo iscrtajte horizontalne linije tako da svaki red bude sve uži, kako bi dobili nekoliko najvećih leptira, a zatim sve manje. Onda isecite po linijama i svaku podelite na nekoliko jednakih polja (veće na manje pravougaonika, a sitnije na više). Na slici je okvirno predstavljeno kako da podelite polja na papiru. S tim da vertikalne linije treba da iscrtate za svaki red pojedinačno.

 

Nakon što ste dobili pravougaonike, svaki presavijte na pola i na njoj iscrtajte polovinu leptira. Vaš je izbor da li će to biti po šablonu ili proizvoljno, isecite obe strane po iscrtanom, a onda njega koristite kao šablon za ostale leptire iste veličine, kako bi približno svi bili istog oblika.

4d390123147c7dab66a2bdeb20cb4a50
Photo www.pinterest.com

Najbolje ideje za dekoraciju i ilustracije našla sam na ovom blogu. Tekst je na španskom, ali mislim da će i ilustracije biti dovoljne – KLIK

207e9dc301e36b13b4a97d88db2e5419

Photo by Pinterest

Ovde možete videti kako izgleda dekoracija slike za zid uz pomoć ovih leptira – KLIK!

A ovde možete videti kako izgleda dekoracija za celog bebinog kutka – KLIK!

Koristila sam ih i za ovako neke detalje, na primer, da prikrijem reklamni natpis na ovom termometru.

dekoracija

 

Save

3 thoughts on “Leptiri od papira

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *