Ikea radionica o preuređenju dnevne sobe

Ikea radionica o preuređenju dnevne sobe

Bila sam u Ikea izlogu na radionici “Osmisli ponovo svoju dnevnu sobu”. Prošli put sam imala peh da se dete razboli, pa je ovo prva na kojoj sam bila. Dosta vas je na instagramu pitalo o tome kako izgleda jedna Ikea radionica. Deo sam pokušala da prepričam kroz Instagram storyje. Mimo radionice, ovde ću pokušati da vam prenesem i neke stvari o samoj Ikei koje nisam znala ni ja.

Zašto je Ikea dobar izbor za dom?

Mnogi u Srbiji osporavaju kvalitet koji nudi Ikea. Neću da pričam o tome koliko je u našem mentalitetu da dočekamo “na nož” neke nove stvari, te da li i kako radi i proizvodi konkurencija. Ono što je, fakat – činjenica, jeste da Ikea nudi ponešto za svačiji džep. Ako želite puno drvo, to ćete i platiti. Možete birati skromniju cenu i materijal, na primer ivericu. A, možete naći i ekstremno skromne povoljne komade kako bi opremili recimo stan koji ste iznajmili sitnim potrepštinama (na primer, dozer za tečni sapun 80 dinara, četka za wc 80 dinara…). Svakako, Ikea je još samo jedna mogućnost da napravite izbor, ne nužna obaveza da tamo kupujete bilo šta.

Meni se dopada jer nudi mnoštvo izbora, lep dizajn i sasvim zadovoljavajući kvalitet. Mi nemamo velike prohteve ni sklonost da kupujemo nameštaj koji će nam trajati zauvek. Posebno volimo komade za decu, kao i sitne potrepštine za kuhinju i dekoracija za dom.

Ikea koristi netoksične boje

Ono što nisam znala je da Ikea već par godina koristi isključivo netoksične boje i materijale koje ne izazivaju alergije i nisu štetne za okolinu. Nema upotrebe veštačkih boja. Čak su izbacili deo ponude ogledala upravo iz razloga št prelaskom na pravljenje ogledala bezbednih za životnu sredinu nisu mogli da prave sve modele kao i do tada.

Povraćaj robe u Ikei

Svi Ikea proizvodi počev od šolje do garniture mogu se vratiti u roku od 365 dana, ako niste zadovoljni. Na primer, možete reći da vam se taj komad nameštaja ne uklapa u životni prostor, da vam je neudoban i slično. To je sasvim dovoljno. Oni primaju nazad proizvode i bez računa, ali zakon u Srbiji nalaže da je obavezno priložiti fiksalni račun.

Ovo nisam znala, a funkcioniše bez problema. Nema potrebe da imate bilo kakvu dilemu, ako je nešto što ste kupili nezadovoljavajućeg kvaliteta ili nije ispunilo vaša očekivanja.

Ikea radionica – kako do novog izgleda dnevne sobe

Još uvek smo u razmatranju da li da sada menjamo garnituru i sto u dnevnoj sobi? Dilema nam je i da li da samo zamenimo mebl na garnituri do daljnjeg? Možda da ipak sačekamo preseljenje?

Zanimalo me je da čujem savete stručnjaka na ovu temu. Već sam pisala da imamo spojene kuhinju i dnevnu sobu. Dodatna specifičnost je što nam taj prostor služi i kao kancelarija u kojoj oboje radimo, a imamo i troje male dece (od čega je jedno devetomesečna beba koja puzi). Tako da je tu, mimo kuhinje i trpezaijskog dela,  sve što možete zamisliti u prosečnoj dnevnoj sobi, plus:

 • sto sa desktop računarom, štampačem  i dokumentima, zatim laptop računar;
 • velika polica za knjige,
 • korpa sa pletivima i iglama,
 • bebina prostirka sa igračkama,
 • bebine presvlake i pelene za prvu ruku (da e bih išla na sprat svaki put),
 • više čaša i kutija sa flomasterima, bojicama, papirima i bojankama,
 • još neke igračke koje su večito na relaciji njihova-dnevna soba.

Obzirom da istovremeno radim za računarom, čuvam bebu i spremam ručak, važno mi je da sve bude na dohvat ruke. Nemam vremena da sve raspremam, radim na miru i slično. Nekada se vreme za pisanje teksta svodi bukvalno na jednu rečenicu pre nego što me beba prekine ili pozvoni firmin telefon. Današnje tehnologije olakšavaju stvar, po pitanju posla, time što dobar deo može da se uradi usput i preko mobilnog telefona.

Ono što je karakteristično za Srbiju jeste da četovoročlana porodica ovde ima životni prostor od nešto više kvadrata u odnosu na evropski prostor. Međutim i potrebe se razlikuju. Kod nas postoje slave, velika okupljanja i proslave za koje je potreban prostor, što nije običaj u zapadnoevropskim zemljama.

Šta nam je potrebno u dnevnoj sobi?

Ono što sam čula kao savet u Ikei je da razmislimo šta nam je zaparavo od nameštaja potrebno u dnevnoj sobi. Treba da razmislimo da li je polica za televizor, na primer, neophodna. Zaista, ko je propisao spisak neophodnih elemenata u dnevnoj sobi? Nama bespotrebno stoji ogromna polica sa preko 300 knjiga. Kad malo bolje razmislim, i komoda za televizor nam nije neophodna. Zapravo, bolja je jedna koju smo ranije koristili koja ima leđa, pa je televizor bio okačen na zid. Sada nema mesta, te iza tv-a stoji polica sa knjigama.

Glavni problem i ono što mi se ne dopada je svašta nešto što ostavljamo ispod klupskog stola, na šanku, na trpezarijskom stolu. Uvek neki višak odložene garderobe, uvek neki papiri, igračke, časopisi. Moram dobro osmisliti neke zatvorene prostore za odlaganje u dnevnoj sobi. Već sam odabrala klub sto koji mi se dopada i ima prostor za odlaganje, ali se bojim da će svašta biti smešteno u taj prostor koji je otvoren i neće izgledati lepo. Uz njega bih kombinovala ovaj žuti Gladom poslužavnik-stolčić koji može da se sklapa.

Rasveta u dnevnoj sobi

Ne znam koliko ljudi imaju naviku da kupuju sisteme rasvete baš u Ikei. O tome se pričalo kada je bila Ikea radionica. Meni se lično ne dopada ono sa ugradnim osvetljenjem, nekim led crevima skrivenim i čudima, pa spušteni plafoni i gipsani radovi. Koliko videh Šveđani to vrlo prosto rade, ne brinu o tome da sve živo bude skriveno i ukopano, već problem rešavaju kanalicama i očas posla izmene sve ako im se više ne dopada. Sjajno je što imaju fantastičnu rasvetu, LED sijalice i mogućnost spajanja sve rasvete uz omoć wi-fi (bežičnog kabla) i uređaj za upravljanje kompletnom rasvetom u prostoriji, a da vas to ne košta basnoslovno. Sijalice imaju dug vek trajanja od 15-25 hiljada radnih sati.

Uređaj za upravljanje rasvetom, osim promene jačine, nudi i mogućnost promene boje rasvete.

Ovo sa rasvetom me posebno zanima, jer želim da uredim prostor tako da imam neko svetlo samo za večernje čitanje i u dnevnoj sobi. Nisam navikla da čitam sa upaljenim velikim svetlom i ne prija mi tako jako svetlo pre spavanja. Uglavnom čitam u spavaćoj sobi, ali to nekada budi bebu i nemoguće je ako neko od dece pređe kod nas u sobu.

Izbor nameštaja za dnevnu sobu

Oko izbora sofe uglavnom svi uložimo najviše vremena. Da li ćemo birati trosed, dvosed, ugaonu garnituru, neku dodatnu fotelju? Da li se u dnevnoj sobi i spava? Da li je potreban prostor za odlaganje?

Čini mi se da su garniture u Ikei nešto skuplje nego što je prosečna odvojena cena za garnituru u Srbiji. Činjenica je da su definitivno veoma udobne, lepe i da nude brojne pogodnosti:

 • birate dezen, izgled nogara (to nude i skoro svi drugi proizvođači),
 • kod moduarnih možete birati svaki deo pojedinačno – jednosed, naslon itd,
 • imate mogućnost izbora da li želite i prostor za odlaganje, mehanizam za spavanje,
 • imate mogućnost izbora materijala za dušek – poliuretanska pena, žičano jezgro,
 • oko 80% ganitura ima mogućnost naknadnog poručivanja svih navlaka,
 • imate mogućnost da izvršite povraćaj u prvih 365 dana od dana kupovine.

Veličina prostora je ono od čega se uglavnom kreće, a onda i usklađivanje sa potrebama. Nama se oduvek najviše dopada kominovanje troseda i fotelja, ali to se pokazalo kao glomazno sa najmanje prostora za sedenje. Za sada imamo klasičnu ugaonu garnituru dimenzija 240 x 170 centimetara, a veliki tabure 80 x 60 centimetara je morao da bude odložen u spavaću sobu jer zauzima dobar deo prostora koji je potreban za igru na podu.

Ikea najviše prodaje garnitura i sofa u sivoj boji, koja se ujedno pokazala i kao najzahvalnija kada je u pitanju održavanje.

Šivenje tekstila u Ikea Srbija

Još jedna mogućnost koja postoji da biste sve uklopili po svojoj meri je prodaja tekstila. U okviru svoje akcije da budu društveno odgovorni i uključivanja socijalnog preduzetništva u svoje poslovanje, Ikea sarađuje sa udruženjem Eko beg. Ovo je uduženje žena starijih od 40 godina koje su se prekvalifikovale da šiju ekološke unikatne torbe. U Ikea robnoj kući možete odabrati tekstil i šta želite da sašijete – zavese, jastučnice, kecelju i drugo. Zatim platiti materijal i sačekati pola sata do sat dok šivenje bude završeno. Možete odmah ostaviti i zavese kupljene u robnoj kući na skraćivanju, a cenovnik njihovih usluga možete videti OVDE.

Planiranje promena u dnevnoj sobi

Sada imam sve elemente koji su mi bili potrebni da osmislim novi izgled. Ostaje još da vidim kojim redom da krenemo sa izmenama, šta može da se prepravi, šta treba da se kupi novo, a šta nam više nije potrebno. I, naravno, najvažniji element, kako finansije budu dozvoljavale.

0 thoughts on “Ikea radionica o preuređenju dnevne sobe

 1. denver auto show

  New travel website ~ Video
  New travel website New travel website Travel Website Names Want something more creative? We can give you great custom names! | 7701 businesses named Need more creativity? Get Custom Names 3483 names generated 3483 names generated Receive custom names from our community Hold a Name Contest to get more than 150 custom name suggestions. Creatives from around the world review your project brief and submit unique name ideas. You provide feedback, select your favorites and choose a winner. Travel Website Name Contests We want to develop a website and app target on travel content and services. The concept is to …
  The post New travel website ~ Video appeared first on Finance .

  Australia Business
  BONUS 200 FREE DOFOLLOW Links SITE

  http://forum.coredump.xyz/groups/coredump.chat/thread/97437/
  https://mebelopt.lviv.ua/products/krestovina-extra/
  http://autofur.ru/blog/preimuschestvo-nakidok-po-tehnologii-shikcar/#comment_99735
  https://kaspersky-activation.com/protect-data-devices-family/#comment-38585
  http://wx.jjj8.cn/zhubao/home.php?mod=space&uid=983541
  http://ac39.ru/product/1174/reviews/
  http://seexxxnow.net/user/IZRAELSl/
  http://mail.convert-to-app.com/forum/viewtopic.php?f=17&t=297300&p=304910#p304910
  https://www.russosbistro.com/?cf_er=_cf_process_5d427537ddd7e
  http://dailyuganda.com/comment/reply/12724/3215/
  http://dianzaina.com/home.php?mod=space&uid=1184
  http://optibots.net/forum/member.php?action=profile&uid=325
  http://driveways.ipt.pw/News/send-unicode-sms-messages-provider/
  http://www.thefallen-guild.com/forum/viewtopic.php?f=43&t=13253&p=181838#p181838
  http://zzx.s8.xrea.com/Sodom/bbs/yybbs.cgi
  http://gruzilo18.ru/products/dzhiger-ovner-5304-14-gr-ugol-90120-kr-40/#comment_69714
  http://ns1.apostilleservice.org.uk/boards/topic/8604/comparing-car-insurance-plans
  http://ss8007.cc/home.php?mod=space&uid=82236
  http://atomy-shop.myinsales.ru/product/prokladki-atomi/
  http://slot-haus.de/phpbb3/viewtopic.php?f=2&t=1024
  https://www.fiercegeek.com/about/?cf_er=_cf_process_5d3bd08133efe
  http://a8rp.com/dlil/article-10.html
  http://aapey1g.com/product/detail-17991.html
  http://xn--onq308b.tailien.com/viewthread.php?tid=2434419&extra=
  http://soramomo.s10.xrea.com/cgi-bin/rikabbs/apeboard_plus.cgi
  http://parts.apex36.ru/products/support-tormoznoj-zadnij-levyj-ch-fora/#comment_61190/
  http://taydakov.ru/otzyvy/100757/
  http://daohang28.cn/home.php?mod=space&uid=74755
  http://www.treatmenttraveller.com/top-hospitals-in-india-2018?title=Analytics%3A%20Nebraska%20Finance%20Fresh%20News.%20remmont.com
  http://2sigma.ch/index.php/component/
  http://zhaokaicehui.com/message/
  http://rainbow.s16.xrea.com/sharp/sharp.cgi
  http://www.sh531.com/space-uid-22620.html
  https://sharefa.st/view/2EB6WSVz7Qd4/
  http://tianhuayuan.com/forums/viewtopic.php?f=6&t=1305
  http://i5291.com/home.php?mod=space&uid=35477
  http://1k9g.com/space-uid-147586.html
  http://www.kazanpages.ru/board/tools.php?event=profile&pname=IZRAELcype
  http://www.rschome.com/message.php
  http://climatic-msk.ru/blog/kak-rasschitat-moschnost-konditsionera
  http://aleksy.ru/blog/o-kompanii/#comment_66868/
  http://chat.s25.xrea.com/cgi/bbs/smokedx.cgi
  http://sarada.s28.xrea.com/diary/apeboard_plus.cgi
  https://fuzokushare.com/buzz/8005.html
  http://bbs.ultramanclub.com/home.php?mod=space&uid=362581
  http://www.faqaseo.online/member.php?action=profile&uid=189
  http://vigilance-medicaments.org/forum/viewtopic.php?f=2&t=14275
  http://xyslysy.cn/bbs/home.php?mod=space&uid=13002
  http://thermo-life.ru/product/3478/reviews/
  http://magicsmile.co.kr/bbs/board.php?bo_table=counsel&wr_id=244
  http://www.programmingcharger.com/forums/topic/news-california-finance-fresh-news-remmont-com/
  http://forum.advocat-ac.ru/viewtopic/p/361532/#361532
  http://dailyuganda.com/comment/reply/11834/5341/
  https://taskin-charity.org/fa/content/blog/%D8%B7%D8%B1%D8%AD-%D8%AC%D9%85%D8%B9-%D8%A2%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D9%81%D8%B7%D8%B1%DB%8C%D9%87-%D8%A8%D9%87-%D9%86%D9%81%D8%B9-%DA%A9%D9%88%D8%AF%DA%A9%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%A8%D8%AA%D9%84%D8%A7-%D8%A8%D9%87-%D8%B3%D8%B1%D8%B7%D8%A7%D9%86-0?page=7#comment-17874
  http://bbs.fwdict.com/home.php?mod=space&uid=208947
  http://take2k.s3.xrea.com/variable/variable.cgi
  http://cnlongxing.com/guestbook_detail.php?id=671864
  http://dailyuganda.com/comment/reply/12724/3739/
  http://fnqtsg.com/book.asp
  http://aforoffice.ru/viewtopic.php?f=3&t=20179
  http://atat.s60.xrea.com/cgi-bin/yybbs/yybbs.cgi
  http://dailyuganda.com/comment/reply/12823/5850
  http://punks.s17.xrea.com/honey/honey.cgi
  http://foodyind.com/boards/topic/302/compare-car-insurance-prices
  http://www.sxkszxcn.com/home.php?mod=space&uid=19235
  http://gb.edusite.ru/f32703/index.php?&mots_search=&lang=&skin=&test=&seeMess=1&seeNotes=1&seeAdd=0&code_erreur=RkdtaC7nNW
  http://vipwxcw.cn/home.php?mod=space&uid=6065
  http://hid.coloniegeek.com/viewtopic.php?f=42&t=62
  http://vbeinfo.net/boards/topic/5401/credit-1-login
  http://pakqalam.com/showthread.php?tid=15608&pid=17686#pid17686
  http://www.onpflegeforum.de/post/411677/#p411677
  http://anonse-bydgoszcz.pl/cgi-bin/aska/aska.cgi
  http://junepaik.juze-don.de/index.php
  http://ns1.apostilleservice.org.uk/boards/topic/14633/true-credit
  http://p.bvulpes.com/pastes/zheeV/?raw=true
  https://paste.ubuntu.com/p/VJN76NbDNk/
  http://buduaar.tv3.ee/Article/comments/19550/
  http://big-village.ru/russian-world-add.php
  http://w88w88vn.com/w88club/profile.php?id=207818
  http://allkidsand.com/eat-healthier/comment-page-64/#comment-17870
  http://xn--um-7fu3403atybvx3bi1i7vqgmc776h.guanyo.com/post.php?action=reply&fid=2&tid=1731690
  http://vandruj.cz/kniha.php
  http://www.costidell.com/forum/member.php?action=profile&uid=844665
  http://petr-pribyl.eu/cz/forum.html
  http://richardtorres00.com/forums/users/newset/
  http://ofs.gr/boards/topic/47546/a-credit-score
  http://xn--74-dlciaebo9d9c.xn--p1ai/blog/proizvodim-diagnostiku-i-remont-svarochnyh-apparatov
  http://52ptw.com/home.php?mod=space&uid=40450
  http://bbs.kangcare.com/home.php?mod=space&uid=30693
  http://www.cfdcq.net/home.php?mod=space&uid=402
  http://www.bluestarbb.com/xtm_register_user.php?passback=yes&c1=SHALOMpaw&c2=SHALOMpawCP&c3=1&c4=1988-2-16&c5=http://remmont.com&c6=Chicago&c7=Chicago&c8=NC&c9=154144&c10=86415754811&c11=87283437879&c12=a.a3ghdd%40gmail.com&c13=1980&c14=6&c15=3&c16=SHALOMpaw&c17=SHALOMpaw&c18=81637783123&c19=SHALOMpaw&c20=SHALOMpaw&c21=89151944143&c22=REMONTpaw
  http://hw.lsyghuwai.com/home.php?mod=space&uid=5742
  http://taydakov.ru/otzyvy/100670/
  http://www.wonjubokji.or.kr/board/board.php?b_id=free&num=2082&page=60&cate=&eq1=&eq2=&eq3=&eq4=&eq5=&st=&sk=&cmd=comment&mpg=3&PHPSESSID=ed0d38f5509e0e493a18b369ba93b425
  http://dailyuganda.com/node/12820#comment-5925/
  http://retroclassica.ru/index.php/forum/user/840-monicapak
  http://www.bluestarbb.com/xtm_register_user.php?passback=yes&c1=REMONTpaw&c2=REMONTpawJB&c3=2&c4=1977-3-11&c5=http://remmont.com&c6=Chicago&c7=Chicago&c8=NC&c9=115145&c10=89885727557&c11=82232981511&c12=aa3.g.hd.d%40gmail.com&c13=1995&c14=6&c15=8&c16=REMONTpaw&c17=REMONTpaw&c18=86394295463&c19=REMONTpaw&c20=REMONTpaw&c21=84518334417&c22=REMONTpaw
  http://kamome.s57.xrea.com/cgi/joyful/joyful.cgi?
  http://pars-talk.ir/user-689.html
  http://ifansite.slackr.dk/showthread.php?tid=10282&pid=14772#pid14772

  http://pscgym.com/2014/10/test-post/?unapproved=30568&moderation-hash=6734868d954c7d3b5e081e9c9ea0a446#comment-30568
  http://www.soulfulabode.com/2019/07/eagle-rock-contemporary-with-jetliner-views/?unapproved=671073&moderation-hash=a83382fc9ad051d6a855a7f318c2808c#comment-671073
  http://top10.co.in/tagsiliconhouse/?unapproved=73700&moderation-hash=ae180ec4e702c405b6aea58936c2f882#comment-73700
  http://ubercarleases.com/uber-car-drivers-cancelling-rides-at-last-minute/?unapproved=11622&moderation-hash=f3d8e3ea7c3a4f754dd4da5d455d3baf#comment-11622
  http://www.housingopensdoors.ca/real-estate-canada/?unapproved=992&moderation-hash=5e658cf199c4fb2c04cfea2660bac332#comment-992
  http://makeithappennow.com/2015/02/hello-world/?unapproved=8031&moderation-hash=7430986c6cbcc1ff350e42520497fa1b#comment-8031
  https://lights-camera-action.net/products-2/?unapproved=22737&moderation-hash=ab201111eaa00097bd1c5e5745bd8378#comment-22737
  http://tnt-rcr.com/2015/06/study-session-report/?unapproved=7698&moderation-hash=175c6f8710cb3434a96a8a6add8fb474#comment-7698
  https://oce.ncexchangors.com/hello-world-2/?unapproved=20074&moderation-hash=b5bf7a73001f6441896db4a44ba51789#comment-20074
  http://blog.kelleyknows.com/services/?unapproved=74375&moderation-hash=81dcdfa8c163827768eceb22b2f10867#comment-74375
  http://www.55agency.com/quella-volta-in-cui-sono-sparita-da-facebook/?unapproved=33707&moderation-hash=72dfb458878dfbb742bb9b674fcffae4#comment-33707
  http://semh.co.uk/social-emotional-and-mental-health-semh/opinion/key-adult/?unapproved=7448&moderation-hash=e20c1ae1b3393edfddb7536d5a5efcc8#comment-7448
  https://www.p-kabbalah.com/2017/01/05/king-solomons-seals/?unapproved=2422&moderation-hash=85bb33bc905971707536e801a118dce1#comment-2422
  http://cerrajerourgencias24h.com/portfolio/vintage-watch/?unapproved=1095&moderation-hash=b981c23f991994c98a5289f0c9651888#comment-1095
  http://thecharisculture.com/cars-brunch-champion-porsche/?unapproved=61308&moderation-hash=f33ad8a903567da838d928fd1410f375#comment-61308
  http://dcdgroup.com.au/hello-world/?unapproved=8068&moderation-hash=4bde18327b5a48be1a32637c1b538981#comment-8068
  http://www.adorethelife.com/divyanka-tripathis-pre-wedding-photo-shoot/?unapproved=24477&moderation-hash=70091552c63f3f8f1181eb2506b2e302#comment-24477
  http://www.chungsucgiamngheo.vn/vi/tieu-chi-xac-dinh-doanh-nghiep-nho-va-vua/?unapproved=2753&moderation-hash=4170fb76abc9fc16eba46bb3b11434f0#comment-2753
  http://johnsoncityhomeinspector.com/?unapproved=54418&moderation-hash=440049aa255e94eff9fcc0414f6b1175#comment-54418
  http://cqn.be/shop/green-keys/?unapproved=969&moderation-hash=76461d64a5a335f0c688b11fc7440a28#comment-969
  https://www.theindianbackpack.com/narkanda-shimlas-lesser-known-cousin/?unapproved=15133&moderation-hash=3ca09ede15d0ca893c9b7566db42c68b#comment-15133
  https://kurchenko.org/kto-takoj-sergej-kurchenko-vsja-pravda-i-biografija/?unapproved=1727&moderation-hash=d3b18af264d46968f840a41aa68f9b9a#comment-1727
  http://computerrepairlincoln.com/new-victorian-inn/?unapproved=19886&moderation-hash=b1b6b77e2503cf6aa3e75cd9edb3540a#comment-19886
  http://naplespetgroomers.com/2015/09/24/hello-world/?unapproved=20012&moderation-hash=e77f4ad92b4001af2f389e18208028b3#comment-20012
  http://simpluiza.com/sufletul-geaman-sau-complementar/?unapproved=3958&moderation-hash=0ff9fba616525319464b53436e2caf54#comment-3958
  http://restaurantlestran.com/menus/?unapproved=10041&moderation-hash=05b3ef09233ea5fd00fc31e2c53a443a#comment-10041
  http://www.keterdiamonds.com/img_4172/?unapproved=6613&moderation-hash=dc84b7e0c6f1fabb7c516e2b7248f4a2#comment-6613
  http://lenore.online/199-cemeteries-see-die?unapproved=10251&moderation-hash=da5ba26a7432a36a3329c1a3d3240190#comment-10251
  http://noticiascd.mx/blog/?unapproved=31868&moderation-hash=77d220257c60b45c8fad19bd41060d91#comment-31868
  http://www.kolpingokolegija.lt/2017/02/07/slaugytojos-darbas-vokietijoje/?unapproved=16565&moderation-hash=0618554c418dbd451328990134958c25#comment-16565
  http://www.lasalle2.org/2016/03/find-true-inner-peace-with-a-tutor/?unapproved=23716&moderation-hash=0bef0bd6df75c1fbb22c7fa02b7e2036#comment-23716
  http://prodesignserbia.com/hello-world/?unapproved=7815&moderation-hash=e4b2001a40020c8443f52333f4c3d4ac#comment-7815
  http://www.nicole.world/2016/07/catching-my-second-breath/?unapproved=28031&moderation-hash=363bc0ed4ca68ab6acd617c968a222e5#comment-28031
  http://nepotsa.sk/povedzte-stop-poteniu-hlavu/?unapproved=222014&moderation-hash=a2e76dababaa365e9e0dffbbb4aedfde#comment-222014
  http://savotech.net/index.php/spindle-orientation-adjustments-and-parameters/?unapproved=20177&moderation-hash=0644ba23ea70e06bc62976f89490eff9#comment-20177
  https://herbeautycream.com/blog/cream-pemutih-paling-bagus-dan-aman/?unapproved=6910&moderation-hash=ff59d1f5f6cc44fe633fed361cf4fed9#comment-6910
  https://fk.uhamka.ac.id/blog/9102/?unapproved=620&moderation-hash=8b045dbce24788844799bd89969c8274#comment-620
  https://shopandshout.com/product/pulling-oil-mouthwash-masigi/?unapproved=24822&moderation-hash=9333a7ad35004350cd1360804a516850#comment-24822
  https://depave.org/be-keen-on-natural-areas-with-us/comment-page-1/?unapproved=211962&moderation-hash=0015d676a47876c2175943f46a6d642b#comment-211962
  http://unaskdforadvice.com/hello-world/?unapproved=8594&moderation-hash=6497cd7c4cae70d59f1c4fc439852d1c#comment-8594
  http://siegfriedfriedrich.com/impressionen-april-mai-2016/?unapproved=10090&moderation-hash=9933d41e5cfe93c59277196885f3b6b7#comment-10090
  http://www.ccgediciones.com/blog/2017/11/30/los-buitres-de-la-muerte/?unapproved=4916&moderation-hash=0c32b66da0e10525f6c15bb26f41300c#comment-4916
  https://haurjantziak.com/blog/2016/05/23/nuevos-tejidos-para-verano/?unapproved=28257&moderation-hash=581e6b6d2ab5bd1c847f9675f120d298#comment-28257
  http://www.dac-presse.com/congo-brazzaville-detournement-de-fonds-publics-dit-on/?unapproved=130939&moderation-hash=146ce50e831edf2ca0616268e8c9030f#comment-130939
  https://littlerivercondorentals.com/little-river-golf-club/?unapproved=12319&moderation-hash=e4cbfd3a3788a52fe2945b43e4b2db80#comment-12319
  http://globalhearts.org/get-involved/?unapproved=22008&moderation-hash=30ff4d6c7b292160e64e26b1fa832727#comment-22008
  http://eastsidepestcontrol.com/seattle-ants-control/?unapproved=516278&moderation-hash=e8c1b43c8ea70a81b933db21744ed164#comment-516278
  https://danicutler.com/social-media/instagram-on-hootsuite-is-it-worth-it/?unapproved=19208&moderation-hash=8d43c44ac12725cd96a22e51a0c25f96#comment-19208
  http://www.femarte.com.br/mini-gabiss/?unapproved=7654&moderation-hash=8daec51d27e4bb7c2e626509361f25c5#comment-7654
  http://www.cameratell.com/canon-eos-750d-review.html?unapproved=15703&moderation-hash=5b4cc0d3d5c5618bba92e8f12e7a1f96#comment-15703
  http://sofiadesignlab.com/?unapproved=9329&moderation-hash=bc22d5c7342b7fdfcea11342d9ee6480#comment-9329
  http://www.coachyourstyle.org/welke-zomerkleding-heb-nodig/?unapproved=1824&moderation-hash=afd897aa7926bf47096304e6c84d6a2e#comment-1824
  http://480sports.com/casteel-7th-grade-heads-to-evc-finals/?unapproved=48790&moderation-hash=b0e51bb766c27327847de16c281fef10#comment-48790
  https://www.garteling.at/gartelings-schreibworkshop-frei-schreiben-mit-power-glory/?unapproved=16660&moderation-hash=13cda8d120c48570ba22671a9819e580#comment-16660
  http://www.jyukobo.co.jp/201611/3448/?unapproved=28884&moderation-hash=bfe470042e862c040265f90e2b767560#comment-28884
  http://re-tri.com/blog/what-to-look-for-when-you-are-buying-a-used-wetsuit?unapproved=2914&moderation-hash=5408697dbb0131536678c1252838ea9f#comment-2914
  http://scmrmedia.com/2016/11/hello-world/?unapproved=30411&moderation-hash=e0c8fd3f6942a207fcfb0fba32ab2f76#comment-30411
  https://smpit-abubakar.sch.id/psb2019/?unapproved=1771&moderation-hash=32a293752e648af1c43621f04c664841#comment-1771
  http://www.tessasfood.com/avocados/?unapproved=14700&moderation-hash=c9eca86b668d9f4e7fd5c3be29cb3db5#comment-14700
  http://bresto.pl/2019/01/16/zakup-damskiego-szlafroka-jaki-material-wybrac/?unapproved=609&moderation-hash=3fc63e0edaedb62775f123b389af5b35#comment-609
  http://haleymusictherapy.com/messy-brains-anyone/?unapproved=5886&moderation-hash=fe74b691350cba5c9305643602b3165f#comment-5886
  http://www.spiritcool.com/2018/01/19/5yearsthanksgccc/?unapproved=8536&moderation-hash=dacbb3afb5dd1cb86231599175175394#comment-8536
  http://stoglavaazdaja.rs/2017/04/12/seks-na-eks/?unapproved=37150&moderation-hash=0bb07f497f9526eafe2af0bb8abad4c9#comment-37150
  https://denvertruckdrivingschool.com/?unapproved=29264&moderation-hash=f02116c4ae7ab223753d56245e29e431#comment-29264
  http://www.masanunciosclasificados.com/rediscovering-the-wonders-of-the-toyota-prius-hybrid-car/?unapproved=2620&moderation-hash=4b446a59a1c21147b54fbc187b025861#comment-2620
  http://moccca.com/cloud-mining-genesis-mining/?unapproved=8336&moderation-hash=3fe95a0f2adf49acde6b0d5e308aaaf6#comment-8336
  http://fotosneckel.com.br/blog/sobre/comment-page-1/?unapproved=19601&moderation-hash=c3da0cb42f18f7b6527077aeb9bc31dd#comment-19601
  http://willcox.cocolog-nifty.com/zakki/2004/10/post.html
  http://www.drhaverkamp.com/2018/11/14/hallo-wereld/#comment-916
  https://skurt.de/2008/02/19/mobile-monday-1-besucherkommentar/?unapproved=989&moderation-hash=23b1e2fa00c64bf4df1aa994fcfeebdc#comment-989
  http://rachelvogttrends.com/spring-time-in-california/?unapproved=279008&moderation-hash=03ea6697b60940daf8a7f29152192bbd#comment-279008
  https://neptugmbh.de/blog/2018/06/21/gastvortrag-bei-der-proholzbw/?unapproved=22953&moderation-hash=d4dedfdb8cd5f95b780a0316fb06f245#comment-22953
  https://psi-training.org/find-perfect-engagement-ring/?unapproved=38693&moderation-hash=32c7e91f5be1c93cd0406439693affe2#comment-38693
  http://jubileepainting.com/events/walk-in-pottery-1000-to-500-12/?unapproved=6925&moderation-hash=3a02325308c5876988cd0939bc0488be#comment-6925
  http://www.alteregomedia.tv/black-sabbath-y-megadeth-resena-y-fotos/?unapproved=21425&moderation-hash=2c3a5fef8728e8585ec506a97fef9a8e#comment-21425
  http://www.isar.org/victoria-has-australias-fastest-growing-population/?unapproved=28045&moderation-hash=3abb918e299e4b5aceabf70c9a751674#comment-28045
  http://ppchire.com/preseason-fitness-gear-snowboarders/?unapproved=419501&moderation-hash=0a08b52436805804e95667a64cc0cd51#comment-419501
  http://bioenergybarbero.es/pt/comprar-pellets-2/comprar-palets-pellets-3/?unapproved=7357&moderation-hash=9d98b1576268c98385966dc7ddd7c7ee#comment-7357
  https://www.trangtinnamtannhang.com/cach-chua-tri-tan-nhang-hieu-qua.html?unapproved=29453&moderation-hash=53dd6fb6acebc9dd06b9dc851e03f83a#comment-29453
  http://bharya.co.uk/hello-world/?unapproved=42137&moderation-hash=999cc8b4696d84a2dc95436a07490603#comment-42137
  http://nevhoa.com/welcome?unapproved=5585&moderation-hash=a8ce28bd34f4f5ae475b86bdcf5e3b73#comment-5585
  http://boostertest.de/gn-laboratories-narc/?unapproved=24898&moderation-hash=11e688c8c8f37056a0532e6de295c40a#comment-24898
  https://kikisbodycare.com/qick-steps-learn-tie-indian-saree/?unapproved=25331&moderation-hash=b4220d59299c490633755b914b835a0a#comment-25331
  http://reunionsatdouglaslake.com/reunion-themes-and-things-to-do/bk05046/?unapproved=8101&moderation-hash=2f2377d125c41fae886f88d4e1319b07#comment-8101
  https://easthouse.org/sample-page-2/screen-shot-2018-10-10-at-11-50-58-am/?unapproved=2147&moderation-hash=88ad3f2ff98441ccfa386e8c6e3790db#comment-2147
  http://www.skaskofiasco.com/guestbook/?unapproved=4349&moderation-hash=58551afc8f74d7aa239a399d5064382e#comment-4349
  http://www.mianhuage.com/387.html?unapproved=12510&moderation-hash=f22007d51cbe3a184028cb768597907d#comment-12510
  http://termax.it/2k15/prodotto/classic-bag-svea/?unapproved=11748&moderation-hash=321d7cf305bc4c018bfdc93b61af025d#comment-11748
  http://flavormaxvape.com/hello-world/?unapproved=14917&moderation-hash=bd52310e7d744484d967b7184902712f#comment-14917
  http://szybkieleczenie.bloggg.pl/grzybica-pochwy-top-3-sposoby/?unapproved=27327&moderation-hash=10e0cb36860ac54e72cd3dc3b00bbf99#comment-27327
  http://canoefest.info/2015/04/25/update-2/?unapproved=3297&moderation-hash=63455354c02364359d84f46b156367cc#comment-3297
  http://candlespellmagic.com/2016/01/07/hello-world/?unapproved=1235&moderation-hash=1165a359859392c7722d5c05f3feb6c3#comment-1235
  https://marinosfishbarashford.co.uk/menu-3/?unapproved=15273&moderation-hash=eec95484d5e4bc7170b96c53f36b6f72#comment-15273
  http://www.neilens.net/2016/07/11/hello-world/?unapproved=28152&moderation-hash=44b2edb45ff751d8b97b3dcb214bb1c0#comment-28152
  http://warrencreates.com/criminal-inadmissibility-explained/?unapproved=44920&moderation-hash=0f49aa6e1d1e844e51d1cbfafc70743a#comment-44920
  http://khamaiware.com/2016/04/hello-world/?unapproved=23854&moderation-hash=8406f3ebc704bc4e138e8f1894e4ac45#comment-23854
  http://sorabia.com/%d0%bd%d0%b0%d1%83%d1%87%d0%bd%d0%b8-%d1%81%d0%ba%d1%83%d0%bf%d0%be%d0%b2%d0%b8/%d0%bf%d1%80%d0%b2%d0%b8-%d0%bd%d0%b0%d1%83%d1%87%d0%bd%d0%b8-%d1%81%d0%ba%d1%83%d0%bf-%d0%be-%d0%b0%d0%bd%d1%82%d0%b8%d1%87%d0%ba%d0%be%d1%98-%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%98%d0%b8-%d1%81/politika-ekspres-12/?unapproved=16648&moderation-hash=6ce17baa2650ad30b9ca4d1e2c42087a#comment-16648
  http://mp-bau-gmbh.de/2016/02/24/biggest-volcano-timelapse/?unapproved=10484&moderation-hash=f7295d26805b1a685482f245aed74fdd#comment-10484
  http://shepherdingtheshepherds.org/2015/11/vulnerable/?unapproved=17028&moderation-hash=7cc16e9bd28a6eb4525f062552d9465d#comment-17028
  https://theatrelepic.com/2018/02/09/les-deevaz/ycd/?unapproved=719&moderation-hash=dc4e01468e0e4f3a89d6052722cf00e6#comment-719

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *