Ikea radionica o preuređenju dnevne sobe

Ikea radionica o preuređenju dnevne sobe

Bila sam u Ikea izlogu na radionici “Osmisli ponovo svoju dnevnu sobu”. Prošli put sam imala peh da se dete razboli, pa je ovo prva na kojoj sam bila. Dosta vas je na instagramu pitalo o tome kako izgleda jedna Ikea radionica. Deo sam pokušala da prepričam kroz Instagram storyje. Mimo radionice, ovde ću pokušati da vam prenesem i neke stvari o samoj Ikei koje nisam znala ni ja.

Zašto je Ikea dobar izbor za dom?

Mnogi u Srbiji osporavaju kvalitet koji nudi Ikea. Neću da pričam o tome koliko je u našem mentalitetu da dočekamo “na nož” neke nove stvari, te da li i kako radi i proizvodi konkurencija. Ono što je, fakat – činjenica, jeste da Ikea nudi ponešto za svačiji džep. Ako želite puno drvo, to ćete i platiti. Možete birati skromniju cenu i materijal, na primer ivericu. A, možete naći i ekstremno skromne povoljne komade kako bi opremili recimo stan koji ste iznajmili sitnim potrepštinama (na primer, dozer za tečni sapun 80 dinara, četka za wc 80 dinara…). Svakako, Ikea je još samo jedna mogućnost da napravite izbor, ne nužna obaveza da tamo kupujete bilo šta.

Meni se dopada jer nudi mnoštvo izbora, lep dizajn i sasvim zadovoljavajući kvalitet. Mi nemamo velike prohteve ni sklonost da kupujemo nameštaj koji će nam trajati zauvek. Posebno volimo komade za decu, kao i sitne potrepštine za kuhinju i dekoracija za dom.

Ikea koristi netoksične boje

Ono što nisam znala je da Ikea već par godina koristi isključivo netoksične boje i materijale koje ne izazivaju alergije i nisu štetne za okolinu. Nema upotrebe veštačkih boja. Čak su izbacili deo ponude ogledala upravo iz razloga št prelaskom na pravljenje ogledala bezbednih za životnu sredinu nisu mogli da prave sve modele kao i do tada.

Povraćaj robe u Ikei

Svi Ikea proizvodi počev od šolje do garniture mogu se vratiti u roku od 365 dana, ako niste zadovoljni. Na primer, možete reći da vam se taj komad nameštaja ne uklapa u životni prostor, da vam je neudoban i slično. To je sasvim dovoljno. Oni primaju nazad proizvode i bez računa, ali zakon u Srbiji nalaže da je obavezno priložiti fiksalni račun.

Ovo nisam znala, a funkcioniše bez problema. Nema potrebe da imate bilo kakvu dilemu, ako je nešto što ste kupili nezadovoljavajućeg kvaliteta ili nije ispunilo vaša očekivanja.

Ikea radionica – kako do novog izgleda dnevne sobe

Još uvek smo u razmatranju da li da sada menjamo garnituru i sto u dnevnoj sobi? Dilema nam je i da li da samo zamenimo mebl na garnituri do daljnjeg? Možda da ipak sačekamo preseljenje?

Zanimalo me je da čujem savete stručnjaka na ovu temu. Već sam pisala da imamo spojene kuhinju i dnevnu sobu. Dodatna specifičnost je što nam taj prostor služi i kao kancelarija u kojoj oboje radimo, a imamo i troje male dece (od čega je jedno devetomesečna beba koja puzi). Tako da je tu, mimo kuhinje i trpezaijskog dela,  sve što možete zamisliti u prosečnoj dnevnoj sobi, plus:

 • sto sa desktop računarom, štampačem  i dokumentima, zatim laptop računar;
 • velika polica za knjige,
 • korpa sa pletivima i iglama,
 • bebina prostirka sa igračkama,
 • bebine presvlake i pelene za prvu ruku (da e bih išla na sprat svaki put),
 • više čaša i kutija sa flomasterima, bojicama, papirima i bojankama,
 • još neke igračke koje su večito na relaciji njihova-dnevna soba.

Obzirom da istovremeno radim za računarom, čuvam bebu i spremam ručak, važno mi je da sve bude na dohvat ruke. Nemam vremena da sve raspremam, radim na miru i slično. Nekada se vreme za pisanje teksta svodi bukvalno na jednu rečenicu pre nego što me beba prekine ili pozvoni firmin telefon. Današnje tehnologije olakšavaju stvar, po pitanju posla, time što dobar deo može da se uradi usput i preko mobilnog telefona.

Ono što je karakteristično za Srbiju jeste da četovoročlana porodica ovde ima životni prostor od nešto više kvadrata u odnosu na evropski prostor. Međutim i potrebe se razlikuju. Kod nas postoje slave, velika okupljanja i proslave za koje je potreban prostor, što nije običaj u zapadnoevropskim zemljama.

Šta nam je potrebno u dnevnoj sobi?

Ono što sam čula kao savet u Ikei je da razmislimo šta nam je zaparavo od nameštaja potrebno u dnevnoj sobi. Treba da razmislimo da li je polica za televizor, na primer, neophodna. Zaista, ko je propisao spisak neophodnih elemenata u dnevnoj sobi? Nama bespotrebno stoji ogromna polica sa preko 300 knjiga. Kad malo bolje razmislim, i komoda za televizor nam nije neophodna. Zapravo, bolja je jedna koju smo ranije koristili koja ima leđa, pa je televizor bio okačen na zid. Sada nema mesta, te iza tv-a stoji polica sa knjigama.

Glavni problem i ono što mi se ne dopada je svašta nešto što ostavljamo ispod klupskog stola, na šanku, na trpezarijskom stolu. Uvek neki višak odložene garderobe, uvek neki papiri, igračke, časopisi. Moram dobro osmisliti neke zatvorene prostore za odlaganje u dnevnoj sobi. Već sam odabrala klub sto koji mi se dopada i ima prostor za odlaganje, ali se bojim da će svašta biti smešteno u taj prostor koji je otvoren i neće izgledati lepo. Uz njega bih kombinovala ovaj žuti Gladom poslužavnik-stolčić koji može da se sklapa.

Rasveta u dnevnoj sobi

Ne znam koliko ljudi imaju naviku da kupuju sisteme rasvete baš u Ikei. O tome se pričalo kada je bila Ikea radionica. Meni se lično ne dopada ono sa ugradnim osvetljenjem, nekim led crevima skrivenim i čudima, pa spušteni plafoni i gipsani radovi. Koliko videh Šveđani to vrlo prosto rade, ne brinu o tome da sve živo bude skriveno i ukopano, već problem rešavaju kanalicama i očas posla izmene sve ako im se više ne dopada. Sjajno je što imaju fantastičnu rasvetu, LED sijalice i mogućnost spajanja sve rasvete uz omoć wi-fi (bežičnog kabla) i uređaj za upravljanje kompletnom rasvetom u prostoriji, a da vas to ne košta basnoslovno. Sijalice imaju dug vek trajanja od 15-25 hiljada radnih sati.

Uređaj za upravljanje rasvetom, osim promene jačine, nudi i mogućnost promene boje rasvete.

Ovo sa rasvetom me posebno zanima, jer želim da uredim prostor tako da imam neko svetlo samo za večernje čitanje i u dnevnoj sobi. Nisam navikla da čitam sa upaljenim velikim svetlom i ne prija mi tako jako svetlo pre spavanja. Uglavnom čitam u spavaćoj sobi, ali to nekada budi bebu i nemoguće je ako neko od dece pređe kod nas u sobu.

Izbor nameštaja za dnevnu sobu

Oko izbora sofe uglavnom svi uložimo najviše vremena. Da li ćemo birati trosed, dvosed, ugaonu garnituru, neku dodatnu fotelju? Da li se u dnevnoj sobi i spava? Da li je potreban prostor za odlaganje?

Čini mi se da su garniture u Ikei nešto skuplje nego što je prosečna odvojena cena za garnituru u Srbiji. Činjenica je da su definitivno veoma udobne, lepe i da nude brojne pogodnosti:

 • birate dezen, izgled nogara (to nude i skoro svi drugi proizvođači),
 • kod moduarnih možete birati svaki deo pojedinačno – jednosed, naslon itd,
 • imate mogućnost izbora da li želite i prostor za odlaganje, mehanizam za spavanje,
 • imate mogućnost izbora materijala za dušek – poliuretanska pena, žičano jezgro,
 • oko 80% ganitura ima mogućnost naknadnog poručivanja svih navlaka,
 • imate mogućnost da izvršite povraćaj u prvih 365 dana od dana kupovine.

Veličina prostora je ono od čega se uglavnom kreće, a onda i usklađivanje sa potrebama. Nama se oduvek najviše dopada kominovanje troseda i fotelja, ali to se pokazalo kao glomazno sa najmanje prostora za sedenje. Za sada imamo klasičnu ugaonu garnituru dimenzija 240 x 170 centimetara, a veliki tabure 80 x 60 centimetara je morao da bude odložen u spavaću sobu jer zauzima dobar deo prostora koji je potreban za igru na podu.

Ikea najviše prodaje garnitura i sofa u sivoj boji, koja se ujedno pokazala i kao najzahvalnija kada je u pitanju održavanje.

Šivenje tekstila u Ikea Srbija

Još jedna mogućnost koja postoji da biste sve uklopili po svojoj meri je prodaja tekstila. U okviru svoje akcije da budu društveno odgovorni i uključivanja socijalnog preduzetništva u svoje poslovanje, Ikea sarađuje sa udruženjem Eko beg. Ovo je uduženje žena starijih od 40 godina koje su se prekvalifikovale da šiju ekološke unikatne torbe. U Ikea robnoj kući možete odabrati tekstil i šta želite da sašijete – zavese, jastučnice, kecelju i drugo. Zatim platiti materijal i sačekati pola sata do sat dok šivenje bude završeno. Možete odmah ostaviti i zavese kupljene u robnoj kući na skraćivanju, a cenovnik njihovih usluga možete videti OVDE.

Planiranje promena u dnevnoj sobi

Sada imam sve elemente koji su mi bili potrebni da osmislim novi izgled. Ostaje još da vidim kojim redom da krenemo sa izmenama, šta može da se prepravi, šta treba da se kupi novo, a šta nam više nije potrebno. I, naravno, najvažniji element, kako finansije budu dozvoljavale.

0 thoughts on “Ikea radionica o preuređenju dnevne sobe

 1. my campus
  Unboxing The $10 Million Dollar Invite-Only Credit Card: The JP Morgan Reserve? $ Video
  Unboxing The $10 Million Dollar Invite-Only Credit Card: The JP Morgan Reserve The ‘ –only-upgrade ‘ command do not install new packages but it only upgrade the already installed packages and disables Unboxing The $10 Million Dollar Invite-Only Credit Card: The JP Morgan Reserve installation of packages, these days you can find a few subprime lenders that offer hard money loans with longer terms. We recommend BadCreditLoans, one of the downsides to using Peerform is that Unboxing The $10 Million Dollar Invite-Only Credit Card: The JP Morgan Reserve can take up to two weeks to receive funding. MacPNT na t60, …
  The post Unboxing The $10 Million Dollar Invite-Only Credit Card: The JP Morgan Reserve? $ Video appeared first on Credit.

  Namibia Business
  how to reply
  usaa extended vehicle protection
  interstate mt7 65 car battery
  cool math battle
  in

  TOP 250 FREE DOFOLLOW SITE LINK LIST

  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message773188/?result=reply#message773188
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message775165/?result=reply#message775165
  http://ts2-school.ucoz.ru/index/8-24597
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message737245/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message762092/?result=reply#message762092
  http://dailyuganda.com/node/12721#comment-2990/
  http://blog.zenward.com/headstand-without-hurting-neck/?unapproved=35371&moderation-hash=d555762e26f4f1bdf5680901c22706cf#comment-35371
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message744750/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message739952/
  http://www.porseleinplaats.nl/Members/REMONThip/arguments-nevada-finance-fresh-news-remmont.com/
  http://www.oneworldgov.org/index.php?topic=7.0
  http://www.tylorprudhomme.com/forums/topic/ecological-census-techniques-a-handbook-pdf-epub-mobi/page/11/#post-833250
  http://bessrochka.com/forum/viewtopic.php?f=23&t=38576
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message740136/
  http://kvadratremont.ru/forum/messages/forum/8/message12237/49-pochemu-otkleivayutsya-oboi?result=reply#message12237
  http://www.peppersbymail.com/horrific-news-from-pbm/?unapproved=37322&moderation-hash=c8fed3c0fa48720b39524c30ef606942#comment-37322
  http://www.mmopro.org/members/297812.html
  http://forum.remmont.com/tag/2019-syrian-military-reinforces-positions-in-northwestern-hama/#comment/
  http://www.ssrgb.com/home.php?mod=space&uid=14765
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message781915/?result=reply#message781915
  http://dailyuganda.com/node/12768/
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message799294/
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message799002/
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message799330/
  http://forum.yinuo1000.cn/home.php?mod=space&uid=178814
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message780664/?result=reply#message780664
  http://larrygoins.com/the-charlotte-shake/?unapproved=1508&moderation-hash=3c251bcf3985ab98a6deb250c688db0d#comment-1508
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message783252/?result=reply#message783252
  http://duhochalo.com/dich-vu-lam-visa-du-hoc-han-quoc-uy-tin/?unapproved=3912&moderation-hash=f4cd9eebe34b8cd6001c0bd07f44d834#comment-3912
  http://xn-um-mw2d1eese37uzpc.chin-shan.com/viewthread.php?tid=531545&extra=
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message762066/?result=reply#message762066
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message783634/?result=reply#message783634
  http://www.alla-superstar.ru/video/video/video/364.html
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message776184/?result=reply#message776184
  http://forum.remmont.com/russian-ministry-of-finance-saves-venezuela-from-trump/#comment/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message773018/?result=reply#message773018
  http://analyticsbbs.org/forums/topic/facts-phoenix-finance-advanced-news-remmont-com/
  http://bbs.hibet.ag/?132005
  http://dailyuganda.com/comment/reply/12724/3314/
  http://citybeams.com/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message784107/?result=reply#message784107
  http://www.reforcosuperior.com/forums/topic-tag/arguments-hotels-news-advanced-news-remmont-com/
  http://yuyancos.com/home.php?mod=space&uid=28897
  http://algschool-2.ucoz.ru/index/40/index/8-6728
  http://ejuicewiki.com/so-what-are-e-liquids-e-juices/?unapproved=4100&moderation-hash=7e577a9064e4a4bdc0779715af57b6d7&publisher-theme-comment-inserted=1#comment-4100
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message780952/?result=reply#message780952
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message799400/
  http://www.failodrom.ru/forum/13-9970-3#25535
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic182044/message777036/?sessid=0d042d57afc56e63f38dafd6989ed3d4&TOPIC_SUBSCRIBE=Y&result=new
  http://glss.3dn.ru/index/8-14187
  http://www.livableregion.ca/5-common-slip-and-fall-myths/?unapproved=14256&moderation-hash=bed4c9fbbd0bf966976f87e3e0593371#comment-14256
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message799407/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic179793/message763716/?sessid=1309e56a08f26cc444e70b088314704c&TOPIC_SUBSCRIBE=Y&result=new
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic183062/message780379/?sessid=f3cc7e0e2e7329292da314e8938460c9&TOPIC_SUBSCRIBE=Y&result=new
  http://www.myshia.net/forum.php?mod=viewthread&tid=9215
  http://xn--onq308b3xlp8y.tailien.com/viewthread.php?tid=233593&extra=
  http://jpinche.com/forum.php?mod=viewthread&tid=10770
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message776390/?result=reply#message776390
  http://music-overload.com/sites-we-like/?unapproved=47674&moderation-hash=ea19a0f56a62dddb31eafabd947ef83f#comment-47674
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message780314/?result=reply#message780314
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message772187/?result=reply#message772187
  http://bggd.carlightingshow.com/home.php?mod=space&uid=298467
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message781935/?result=reply#message781935
  http://vibschool.ru/forum/messages/forum1/topic1/message59/?result=reply#message59
  http://www.picturepenzance.com/forums/heamoor.103/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message780866/?result=reply#message780866
  http://dailyuganda.com/node/12768#comment-5578/
  http://forchel.ru/38653-proekt-dlya-proshow-producer-vsem-zhenshhinam-posvyashhaetsya.html
  http://swga.lohasmassage.com/viewthread.php?tid=84973&extra=
  http://allthenamesmag.com/2017/12/16/atnm-city-guide-los-angeles/?unapproved=6227&moderation-hash=9d1d812eb30d029dad4588bedb334802#comment-6227
  http://vgc.ucoz.ru/forum/20-286-1
  http://forums.pnwfahren.com/member.php?82302-REMONTKasp
  http://uc.infinix.club/forum.php?mod=viewthread&tid=1280369
  http://megavzlom.ucoz.com/forum/48-490-13#18013/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message777956/?result=reply#message777956
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message798215/
  http://weikequn.com/space-uid-187014.html
  http://www.dgpdglt.com/home.php?mod=space&uid=78558
  http://mustangclubperformance.org.mx/foros/viewtopic.php?f=23&t=36
  http://www.sinopcity.com/forum/member.php?action=profile&uid=21586
  http://r-mm-dde.forumprofi.de/
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message799668/
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message799383/
  http://zakon.zsperm.ru/forum/messages/forum1/topic3/message9/
  http://www.gabriellemoore.com/sex-positions/yoga-sex-positions/?unapproved=1112362&moderation-hash=c051ccd493b11040d78e373a007ddad8#comment-1112362
  http://dailyuganda.com/node/12787#comment-5671/
  http://roomsbook.net/forum/index.php
  http://novasyon.net/en/
  http://blistaeternal.com/re-allign-your-perspectives/?unapproved=1379&moderation-hash=16547139ae8182443c1b8335f8c642ce#comment-1379
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message795022/?result=reply#message795022
  http://dailyuganda.com/node/12790#comment-5795/
  http://kalinka-krpol.ucoz.ru/index/8-22770
  http://androidapk-free.ucoz.ru/index/8-22970
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message798862/
  http://comisiongestora-pnde.info/index.php/forums/topic/sildenafil-50-mg-como-tomar/#post-295365
  http://0574snyw.com/space-uid-39084.html
  http://megavzlom.ucoz.com/forum/48-490-13#18004/
  http://zulax.org/forums/showthread.php?tid=47491
  http://duhocuc.edu.vn/co-gai-vang-gianh-hoc-bong-50-tu-eynesbury/?unapproved=3266&moderation-hash=28c5ca20bd6923b1c0f48ca5b32dedeb#comment-3266
  http://shkola23aykhal.ru/index/8-28871
  http://detsad3.eduvlad.ru/index/8-26493
  http://i1d1.com/forum.php?mod=viewthread&tid=414
  http://chambers.lawconsultants.co.uk/the-times-top-50-employers-for-women/?unapproved=40316&moderation-hash=b568117c745df0c228cffe62cd809d46#comment-40316
  http://dailyuganda.com/comment/reply/12724/3739/
  http://custom-model.ru/member/5060-remontpi
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message737159/
  http://forum.itn.tw/viewtopic.php?f=12&t=124323
  http://realty.gorodsochi.ru/users/REMONTdyek
  http://hairinthebag.com/blog/8-ways-to-get-prettier-in-your-sleep/?unapproved=42440&moderation-hash=2625fd2bda40c7c5965bfca647e15c15#comment-42440
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message756120/?result=reply#message756120
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message774719/
  http://pbradiolive.com/miksi-choco-sponsors-2016-national-skating-tournament/?unapproved=17784&moderation-hash=eebde28ce10e05968e81794d0b106f04#comment-17784
  http://dailyuganda.com/comment/reply/11834/2719/
  http://kmtko.my1.ru/index/8-12000
  http://laboruniontv.org/afl-cio-president-trumka-destroys-pres-trump/#comment-395526
  http://chillforum.in/member/REMONTJam/
  http://www.ocrivist.com/forum/viewtopic.php?pid=3875#p3875
  http://dubyuhdubyuhdubyuh.tailien.com/post.php?action=reply&fid=2&tid=167838
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic183262/message780897/?sessid=c77efadfa407083a7742d83519f09d7e&TOPIC_SUBSCRIBE=Y&result=new
  http://www.lovedogs.com.cn/home.php?mod=space&uid=250652
  http://www.soldati-russian.ru/index/8-29902
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message798681/
  http://www.sdsdsoft.com/upload/home.php?mod=space&uid=3892
  http://www.v6power.net/vb/member.php?u=80370
  http://sharktankzone.com/content/how-get-shark-tank-application/
  http://forum.remmont.com/in-moscow-called-the-most-dangerous-adventure-of-the-united-states-in-ukraine/#comment/
  http://45ben.com/forum.php?mod=viewthread&tid=10239
  http://estudaringlesnoexterior.com/curso-de-ingles-no-exterior-para-adultos/?unapproved=131888&moderation-hash=01f54a51ca1d5936a62e91e19a026414#comment-131888
  http://dailyuganda.com/comment/reply/12840/6032
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message797541/
  http://divinegaming.xyz/viewtopic.php?f=15&t=408
  http://zooper46.ru/viewtopic.php?f=26&t=27
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic183596/message784538/?sessid=6fad7c3652a8da56df8b5e432ea51580&TOPIC_SUBSCRIBE=Y&result=new
  http://sanfagunlosbarrios.es/foro/viewtopic.php?f=9&t=45&p=28566#p28566
  http://community.pkmneothunder.com/showthread.php?tid=1269&pid=18698#pid18698
  http://dailyuganda.com/comment/reply/11834/3673/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message774440/?result=reply#message774440
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message737039/
  http://visitbookmarks.com/story.php?title=details-tickets-news-daily-news-remmont-com
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message776095/?result=reply#message776095
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message798453/
  http://21kbin.com/home.php?mod=space&uid=1010720
  http://www.reqronexion.com/actos-terroristas-en-oaxaca-hector-parra/?unapproved=1936&moderation-hash=5f6fb8193f13d29e31becaba8f9b8216#comment-1936
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message772815/?result=reply#message772815
  http://revdemon.xclub.tw/viewthread.php?tid=58553&pid=103721&page=1&extra=#pid103721
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message780886/?result=reply#message780886
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message799369/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message743564/?result=reply#message743564
  http://criminallife.5nx.ru/viewtopic.php?f=9&t=453
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message772169/?result=reply#message772169
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message755900/?result=reply#message755900
  http://forum.remmont.com/the-brexit-saga-is-far-from-over-heres-what-analysts-are-expecting-now/#comment/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message778169/?result=reply#message778169
  http://xn--blq298bhi0b.hz-nano.com/viewthread.php?tid=84062&extra=
  http://phpec.org/demo/x3/home.php?mod=space&uid=454655
  http://www.fashionglint.com/latest-men-mehndi-kurta-designs-2017-in-pakistan/?unapproved=98564&moderation-hash=06cfeed1d188404bf5e2df3bb4caef8b#comment-98564
  http://bbs.njukao.com/space-uid-686767.html
  http://disabledxn--um-mw2d1rese37uzpc.guanyo.com/viewthread.php?tid=29726&extra=
  http://dailyuganda.com/node/12722/
  http://dailyuganda.com/comment/reply/12721/3857
  http://laboruniontv.org/can-we-live-forever/#comment-395484/
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message798735/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message781533/?result=reply#message781533
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message754910/?result=reply#message754910
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message763336/?result=reply#message763336
  http://um-mw2d1rese37uzpc.guanyo.com/viewthread.php?tid=99965&extra=
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message784172/?result=reply#message784172
  http://richardtorres00.com/forums/users/robertporip/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message776212/?result=reply#message776212
  http://yi9.net/home.php?mod=space&uid=29070
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message772492/?result=reply#message772492
  http://360fx.info/rogue-trader?unapproved=244665&moderation-hash=fc4575565fc9cf464aa4e88a09a2a539#comment-244665
  http://forum.remmont.com/saudi-led-coalition-assassinated-former-commander-of-yemeni-air-force-report/#comment/
  http://www.tylorprudhomme.com/forums/topic/ecological-census-techniques-a-handbook-pdf-epub-mobi/page/5/#post-760490/
  http://forum.remmont.com/experts-talk-about-the-collapse-of-ukraine-after-the-elections/#comment/
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message799056/
  http://xn——–onqu75bcvap11j.guanyo.com/post.php?action=reply&fid=2&tid=1769849
  car.remmont.com
  http://richardtorres00.com/forums/users/insuranceet/
  http://bbs.ywmoli.com/home.php?mod=space&uid=98566
  http://www.saubier.com/forum/member.php?u=137346
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message798604/
  http://www.cedmagazineng.com/annual-ced-forumaward/?unapproved=45506&moderation-hash=76d6eaaa3507eab72e50765870884c67#comment-45506
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message771906/
  http://forum.pckrieg.de/viewtopic.php?f=5&t=1423201
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message799328/
  http://dailyuganda.com/comment/reply/12721/3837/
  http://www.picturepenzance.com/account-confirmation/9503/email?c=DaIJpBTKKscv0uCg
  http://glofire.tv/first-night-hell-jentezen-franklin/?unapproved=8831&moderation-hash=754d8d163cac12e909ce70ff79db3d64#comment-8831
  http://www.costidell.com/forum/member.php?action=profile&uid=105791
  http://nunado.ru/forum/index.php
  http://loadinfo.ru/forum/topic_2/13540#post-892714/
  http://11345.org/space-uid-37605.html
  http://uss-sampson.net/forum/viewtopic.php?f=19&t=5313
  http://www.xianlai.xyz/space-uid-1617487.html
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message776330/?result=reply#message776330
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message799961/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message779078/?result=reply#message779078
  el-paso.remmont.com
  http://c-rnt.apf.asso.fr/forums/topic/facts-swaziland-finance-advanced-news-remmont-com/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message771885/?result=reply#message771885
  http://kvadratremont.ru/forum/messages/forum/8/message13528/49-pochemu-otkleivayutsya-oboi?result=reply#message13528
  http://forum.autorubik.sk/forums/tema/news-tulsa-finance-daily-news-http-reaestate-nef2-com/
  http://www.kxwh.cn/bbs/home.php?mod=space&uid=299130
  http://www.failodrom.ru/forum/34-392-1#25573/
  http://www.alldown.ru/forum/topic_969/90#post-103138
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message784620/?result=reply#message784620
  http://forum.remmont.com/us-wants-to-continue-its-operations-in-syrian-airspace-after-troops-withdrawal/#comment/
  http://forum.remmont.com/how-the-atmosphere-of-the-earth-sings/#comment/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message795594/?result=reply#message795594
  http://forum.remmont.com/corporation-which-owns-half-the-world/#comment/
  http://makingmoneywithlotto.com/how-to-win-playing-online-lotto/?unapproved=20239&moderation-hash=2864d2f567029fe333b8eb292a7d86cf#comment-20239
  http://www.ratrodsrule.com/forum/member.php?u=67097
  http://www.bizweb.ru/topic/7443-podveska-cherno-belaia-s-oniksom/page-2#entry166373/
  http://forum.remmont.com/the-american-was-planning-to-storm-the-white-house/#comment/
  http://forum.autorubik.sk/forums/tema/analytics-las-vegas-finance-fresh-news-http-nef2-com-category-insurance/
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message798685/
  http://forum.remmont.com/they-guessed-ukraine-may-lose-gas-russian-transit/#comment/
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message799044/
  http://forum.remmont.com/global-forecast-for-the-period-2019-2024-for-western-europe/#comment/
  http://dailyuganda.com/comment/reply/12765/5540
  http://valeur-dachat.fr/piperine-forte-en-pharmacie-pour-maigrir-avis-forum/?unapproved=326243&moderation-hash=2406e4efd6ab56a1a6cdf8c4eeeb17f6#comment-326243
  http://imp-forum.zzz.com.ua/viewtopic.php?f=9&t=10
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message798266/
  http://owlo.academy/demo/blog/lorem-ipsum-dolor-sit-amet-consectetur-3-adipisicing-elit-culpa-temporibus-ex-odio/?unapproved=29977&moderation-hash=6325bbbc236162edfc306a98df68f4d9#comment-29977
  http://www.c-dy.cc/home.php?mod=space&uid=20050
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message738978/
  http://mini-koparka.pl/katalog-szukaj-katalogu/?unapproved=11904&moderation-hash=a179964967dfb6504755b33f7971d6d8#comment-11904
  http://indomoneytalk.com/member.php?549615-Tetragmix
  http://www.selling-arena.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=37824
  http://www.campusradar.org/ug-court-overrules-g-a-decision-to-cancel-src-week/?unapproved=4482&moderation-hash=173653b1a6616be2bc5421b964a291f2#comment-4482
  http://ymygl.com.cn/bbs/home.php?mod=space&uid=123231
  http://dailyuganda.com/node/12724/
  http://forum.remmont.com/forum/auto-car/
  http://haleem365.com/forums/viewtopic.php?f=28&t=37048
  http://forum.remmont.com/tag/foreign-minister-sergey-lavrovs-remarks-and-answers-to-media-questions-at-a-news-conference-on-the-results-of-russian-diplomacy/#comment/
  http://www.ekopangea.com/2017/09/04/yerin-bicimi-ve-sonuclari/?unapproved=180502&moderation-hash=77cbbd7eeb63976b3984d0b460b6fe6d#comment-180502
  http://www.school2novoorsk.ru/index/8-16403
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message752827/?result=reply#message752827
  http://hz-nano.com/viewthread.php?tid=16328&extra=
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message772381/?result=reply#message772381
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message740020/
  http://lkh1.com/bbs/home.php?mod=space&uid=166610
  http://ukrainakomi.ru/forum/messages/forum3/topic110/message799001/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message782481/?result=reply#message782481
  http://forum.fengoffice.com/index.php?action=profile;u=568937
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message775335/?result=reply#message775335
  http://laboruniontv.org/bernie-sanders-calls-for-a-global-progressive-movement/#comment-378909/
  http://dailyuganda.com/comment/reply/12724/3309/
  http://ngoinhachung.net/diendan/15-1/sinh-vien-thao-luan.htm/baiviet/details-nashville-finance-advanced-news-http-autos-nef2-com-1829245-1-1.html

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *