Gumene čizme su u modi ili sezona je blata

gumene čizme i blato

Možemo danima da pričamo o tome ko više voli leto, a ko zimu. Lično, meni je favorit proleće uvek bilo i ostalo. Uz decu sam nekako zavolela sva godišnja doba. Lepo je i kada uživamo u jesenjem lišću i skupljamo kestenje, pa se posle igramo kod kuće. Detinjstvo je svako godišnje doba obeležilo na svoj način i o tome sam pisala u postu Šetnja kroz godišnja doba. Kraj zime je najgori period godine i definitivno stojim iza toga. Blato je ono što me pre svega nervira i potire sva ona radovanja kada pomislim da uskoro dolazi proleće. Jedini period kada betonom okovano izgleda lepše je upravo februar. Gumene čizme su jedino što nas spašava tokom ovog perioda.

Nekako svi govore da ja samo pišem o lepim stvarima i pozitivno. Ne znam kako je ikome bilo pozitivno kada sam pisala o tome kako ne možemo da se odbranimo od puževa ili o potpunom fijasku sa prvom baštom. Uglavom, ovaj post je samo moje gunđanje i ničega lepog nema kada se približavamo kraju zime.

Travnjak koji nemamo

Kada smo iznajmili kuću, bila je tek završena. Deo dvorišta je bio prekriven šutom, a korov se nazirao. Prvo smo danima to raščišćavali, vadili staklo, deo prekopavali, sadili cveće po rubovima. Uglavnom doveli smo to u neko pristojno stanje. Znali smo da je idealno frezom prekopati, pa sejati travu i tako to, ali kada nije vaše, onda se time i ne bavite tako detaljno. Uglavnom, doveli smo dvorište u pristojno stanje. Ovog leta se trava prilično osušila, pa se proredila, izbio je neki veoma ružan korov. Kako tokom zime ne raste, svelo se na to da je dvorište sada jedna ogromna blatnjava površina. Toliko blatnjava da sam se ja danas klizala po tome dok sam sa kiše sakupljala neke plastične vojnike da ne bi ostajali tu.

Gumene čizme

Blato vs. beton

Ovo je valjda jedini period godine kada poželim da je sve u betonu ili behatonu. A neviđeni sam namćor na betonirana dvorišta i beton uopšte. Daleko od toga da mi živimo u nekoj potpunoj kaljugi. Ali isto tako, realnost je da kako skrenem sa asfalta, velika je šansa da ću ovih dana završiti zamuljane obuće.

Gumene čizme su spas

Gumene čizme su nešto što nas definitivno spašava u ovo doba godine. Trenutno ih jedno dete nema i već ih panično tražim danima. Duboke kožne patike su mnogo komplikovanih za pranje, pored toga, ako se pokvase pri pranju, to znači da ne može istog dana i drugi put da izađe napolje. Čizme se operu pod mlazom vode na česmi napolju i nema nikakvog prljanja.

https://www.instagram.com/p/BQGGWa9lhbF/

Baš sam danas i sa mužem pričala da mora otići u Uradi sam ili tako negde da kupi sebi gumene čizme. Njemu je uvek problem oko obuće za baštu. Jedino sam ga zezala da će nam trebati omanja garaža ili bar parking mesto, jer za to čudo mesta u kući nema. Ne znam da li da upotrebimo kućicu za kućnog ljubimca za čizme broj 45?

Kada se vrate blatnjavi

Razmišljajući o tome koliko me ovo blato svuda oko nas nervira, dvoje starijih me silno obraduju pre dva dana, kada su se u kuću vratili potpuno blatnjavi. Pravi problem sa blatom i jeste to čišćenje od istog. Elem, oni su došli kući, a blato je bilo svuda. Šta se dogodilo? Ona je bacala kamenčić u baru, pa je taj kamenčić fljusnuo i isprskao je skroz u velikim flekama. Onda je on hteo da dohvati njen kamen i pao je u tu istu baru. Epilog je pranje svega od obuće do zimske jakne. Čak mu je i potkošulja stradala.

Nova ideja za igru

Taman kada sam mislila da gore ne možemo proći, sutradan su se veselo vratili sa igranja i obavestili da ne moramo više da brinemo o baricama. Sve u našem delu ulice više ne postoje. Pitate se kako? Iskoristili su gomilu peska i posipali njime sve barice i udubljenja. Sada imamo peščanu plažu ispred kapije i par metara okolo. Mogu misliti koliko će se to tek raznositi ako se taj pesak osuši.

O tome šta su preživele kape i šalovi u ovom poduhvatu ne znam šta da napišem. Kapuljače i obuća su bili puni peska. A vunene rukavice su urnisane sitnim vlažnim peskom. Blato se bar opere, ovaj pesak istresti je nemoguća misija.

gumene cizme za decu

Treći dan i treće prljanje

Mislite da se završilo, ne nije. Kao šlag na tortu, juče je upao opet u baru, opet perjana jakna mora na pranje plus ostale stvari, ali njih ni ne računam.

Želim pod hitno proleće, travu, sunce i suve ulice. Propašćemo od ovog blatišta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *