Dekoracija za zid u bebinom kutku

Imali smo u spavaćoj sobi na jednom zidu neku sliku iz Ikee kupljenu pre 8 godina i već je bila malo oštećena (matirani deo stakla je popucao na par mesta), a u čekanju da se selimo dalje, nismo je ni menjali. Uglavnom, odmah pored nje planiramo da stavimo krevetac za bebu. Gledajući taj zid i razmišljajući kako da ga oplemenim, a da ne budu stikeri i nešto slično, došla sam na ideju da sliku prilagodim tako da se uklapa u bebinu dekoraciju.

Pre početka je izgledala ovako:

  • Prvo sam mislila da ram ofarbamo istom farbom kao i krevetac. Međutim, obzirom da je i ormarić farban istom bojom, bilo bi previše, pa sam odustala. Ram će se uklapati uz ostatak nameštaja u sobi.
  • Umesto postojećih slika, zalepiću neke crno-bele, što je sada i popularno, a uz to i male bebe vole jake kontraste, pa je crno-belo ono što im najviše pažnje privlači.
  • Još je ostalo da smislim kako da rešim te postojeće oštećene delove i povežem da se sve uklapa u ostatak bebinog kutka.

A evo kako je izgledala realizacija ovog mini-projekta:

Pravljenje slika za ram

U mozganju, kakve bi aplikacije mogla da odštampam (zamislila sam da ne budu Diznijevi likovi, princeze i slično), smozgala da središnja od tri bude bebino ime. Tražeći gotovo ime za štampu u nekom fontu, setila sam se da to bar nije problem napisati i tako posetim, omiljenu mi, i za posao nezamenljivu – Canvu.

Mislila sam da napravim detaljno uputstvo za korišćenje Canve, ali pretpostavila sam da postoje ljudi koji su to mnogo profesionalnije uradili, pa sam konsultovala YouTube i pronašla odličan video. Uz osnovno znanje engleskog jezika za snalaženje na računaru, neće vam biti problem da se snađete sa ovom aplikacijom. Mogućnosti su zaista neograničene i alati potrebni za konkretno ove sličice su sama osnova.

U Canvi sam napravila osnovni okvir za sve tri slike. Veličina slike 800 x 800 megapiksela. U jednu sam samo upisala Ines, a u druge dve ređala oblike tako da ispadne neka složenija šara. Dodavanje je veoma jednostavno jer Canva za sve pokazuje isprekidane linijice, tako da ćete lako simetrično postaviti oblike. Ove tri sličice koje su korišćene su napravljene za bukvalno 8-10 minuta.

2

Uz pomoć šrafcigera i klješta sam rastavila leđa od šperploče i običnim lepkom za papir preko postojećih slika zalepila napravljene.

1

Sakrivanje oštećenih mat delova stakla

Posle malo mudrovanja šta imam u kući što bi moglo da završi posao, setila sam se laka za nokte. Obzirom da baldahin ima plavi vrh, onda sam uzela plavi lak da bih nekako povezala u celinu. Iscrtala sam leptire različitih veličina, na mestima gde su pukotine, ali i dosta okolo. Dodatno sam osmislila da ih ukrasim leptirima od hamer papira. O tome više ovde!

3

4

Slika je kompletirana. Mužu sam prepustila da ukuca mini eksere da fiksira leđa i izbuši rupu u zidu da je okačimo.

2

Ceo bebin kutak možete videti ovde!

 

4 thoughts on “Dekoracija za zid u bebinom kutku

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *